BGMafia

BGMAFIA => Лично пространство => Темата е започната от: Christian в 16/04/2018 11:43:00 pm

Титла: Последно
Публикувано от: Christian в 16/04/2018 11:43:00 pm
Това е може би последната ми тема в този форум .. (свързан с бгмафия)

Имам само един въпрос към всички играчи, и той е харесва ли ви играта ?
Дали играете защото ви носи удоволствие, или просто за да мине времето с някой приятел ?
Дали ви харесва да правите ежедневната рутина в играта още откак се събудите ? (тренировки, куестове, битки и най хубавата част (поне за мен) сейфовете)
Бихте ли почнали друга онлайн игра, която има хиляди играчи онлайн, и постоянно програмистите вкарват нови иновации ? Какво точно бихте искали да се промени ? Не говоря за нов дизайн, нова визия или някое друго NPC в повече, а за самата атмосфера, която преди беше невероятна, дори и да не си силен играч, а сега е същинско мъртвило. Бихте ли давали стотици левове за да се ''биете'' без конкуренция и да се радвате, че сте в един списък (вече забравен и от Бога) който е неизвестен никому ? Това доставя ли ви някакво удоволствие ? Годините минават, нещата би трябвало да вървят в добра насока, но сега дори и на администрацията не и пука. Няма да отварям теми, за които нямам доказателства, разбира се , че имат взимане-даване с определен кръг от играчи.

Имам един въпрос и към собственика на фирмата ''BIG MAGE'', така ли ще остави нещата ? Ако наистина не му се занимава, за какво просто не продаде играта на фирма, която наистина ще е развие в добра насока ?
Наистина ли иска да има ''игра'' във която играчите дори не могат да напълнят един блок в жк.Люлин например по активност ? За какво почти ежедневно някой се оплаква, че друг използва бъгове за пари и кредити ? За какво, вече толкова време никой админ не се оплачи или да подаде молба към господин Деков (извинявам се ако съм му объркал фамилията). Нали за това са админи и това им е работата, било то и доброволна ?

Това е от мен, ако някой изобщо прочете темата нека да напише какво иска да се промени, а който има още по-голямо желание да подобри нещо в играта и да върне предишната атмосфера нека принтира темата, да е  прати в писмо, направо на адрес и да очакваме, че някой от по високите етажи нещо ще промени .
Титла: Re: Последно
Публикувано от: Tester333 в 17/04/2018 03:57:46 pm
И аз съм си мислел да напиша подобна тема но не виждам смисъл честно казано при положение че админите последно са писали тук преди около 5 години :)

За 1-вата част от поста няма какво да коментираме тъй като всеки знае че това е положението и то от няколко години насам..

Относно защо Биг Мейдж не убиват играта или не я продават - Кой ще купи тази игра за нереалната сума от няколко стотин хиляди (лева/долара) която те и търсят?
В момента положението им е такова че те без да влагат почти нищо в тази игра (освен да плащат на 1 админ и то кой знае колко му плащат щом влиза 1 път в седмицата има/няма и толкоз) получават доста добра сума пари от играчите които са будали да зареждат кредити все още (да, дори и аз съм в това число).

Както съм говорил и с други играчи а и писах и на един от админите, смятам да направя копие на играта като личен проект и бих предложил на собствениците ако искат да помогнат срещу някакъв процент печалба или пък въобще да не се занимавам с тях и да си го направя сам макар и по-дългото време за разработка - но за това може би е по-добре една нова тема там да се коментират тези работи.
Титла: Re: Последно
Публикувано от: ОбичамРусиКаки в 17/04/2018 06:43:59 pm
И преди съм го казал, пак ще го повторя, защото явно доста от вас не го разбират.

Играта бе създадена във време, в което интернета беше нещо сравнително "ново", в което "нещо" нямаше конкуренция от страна на игри, приложения и пр. С времето обаче нещата се променят, вие - играчите виждате тези с червените облекла в играта и смятате че нещо зависи от тях - всъщност изобщо не е така. Малцина разбират и знаят как стоят нещата в една фирма, игра или каквото и да е... Ние сме просто "работници", които работим за добрата дума... която явно липсва от доста време насам в играта. Пиша в момента като играч, който е част от играта вече 10 години, а може би и повече. Прекарал съм повече време в нея от колкото 99% от играчите и знам, мен също ме боли да виждам че играта вече не е същото, което беше преди години.

Истината е че времената се променят, браузър игрите вече далеч не са толкова известни и далеч не са бизнес в който може да се инвестират парите, времето и ресурсите, които са си стрували преди години. Сами виждате за година колко много се променя интернета, програмите, игрите и абсолютно всичко около тях. Повечето от браузър игрите, които вие знаете и познавате - дори и да се работи върху тях, активността им бавно, но сигурно спада. Остават само "старите кучета", които играят въпросната игра от години и на които не им допадат игрите на новото поколение. Помня преди години училището, в което учих - 90% от учениците (в това число и аз) играеха играта... Същото е било не само в моето училище, ами и в почти всички. Вече повечето от тези хора са на 20+ години, някои дори на повече. Смятате ли че това поколение (всичките тия 90%) биха продължили да отделят времето и изобщо да се сетят за игра след толкова години? Да могат да отделят пари от тяхната закуска само и само да заредят кредити? Не... Повечето вече мислят за това как ТЕХНИТЕ деца да не стоят гладни, а не те самите. Всеки един живот се променя, някои все още се интерсуват от тези игри, но вече далеч не са толкова много. Новото поколение няма да седне да играе бгмафия, нито пък която и да е друга "стара" игра... Имат GTA, Fortnite, Ферми из фейсбук, cs, minecraft и пр. - такива игри харесват новото поколение, а когато ние бяхме на техните години - нямаше такъв избор. Браузър игрите бяха нещо свежо, ново... Пълно с живот и интерес от страна на масата потребители.

А това че се отнасяте вие като играчи с екипа по този начин и обиждате всеки един от нас с какви ли не думи - не ви прави чест. Както казах - работим за добрата дума и за обичтта ни (ако мога така да се изразя) към играта, а в замяна получаваме напълно незаслужено отношение. Когато смените столовете от играч на член на екипа, тогава може да разберете какво се опитвам да кажа. Мисленето ми беше същото като вашето - но далеч не стоят така нещата, както повечето от вас смятат.

И в момента говоря от мое име, не казвам нещата от името на целият екип... Ако някой от тях желае, той също може да се включи със собствено мнение. Но така стоят нещата в моята глава и така мисля аз, жалко че трябва да го напиша за да го разберете.  :)
Титла: Re: Последно
Публикувано от: Christian в 17/04/2018 11:16:54 pm
И преди съм го казал, пак ще го повторя, защото явно доста от вас не го разбират.

Играта бе създадена във време, в което интернета беше нещо сравнително "ново", в което "нещо" нямаше конкуренция от страна на игри, приложения и пр. С времето обаче нещата се променят, вие - играчите виждате тези с червените облекла в играта и смятате че нещо зависи от тях - всъщност изобщо не е така.
Прочетох целият ти пост.

Как ще ми обясните това тогава (http://kachisnimki.com/image.php?di=RNXS)
Наистина гта,цс,майнкрафт,форест,нфс,батълфилд и др. завзеха пространството, но те не са браузърни игри и не всеки може да си ги позволи. Нека да уточня как аз се ''свързах'' с играта.
Когато бях 4-5-6 клас ( не помня точно ) един от даскалото се хвалеше пред приятели, че имало една много интересна игра. Заслушах се, и го попитах за кво иде реч, той ми отговори, че можеш да пиеш в клубове, да трепиш полицай , да играеш на турнири, да обираш банки да караш коли да си имаш кучета барове абе къвто е света на бгмафия. Не помня кой сезон беше но помня че можех да си купя порше и ситроен ц4 още след 1 час игра. Играта ми хареса, просто защото идеята е добра, проста е и наистина зависи най-вече от уменията освен ако се си pay to win играч.
Мисълта ми е, че ако играта е в ръцете на подходящият собственик, гта и цс няма да са оправдания, защото винаги има деца, тиинейджъри на които тази игра може да им хареса , говоря за поколението 2002 насам, защото както и ние сме били деца, така и сега и винаги ще има деца, а не само ''стари кучета''
Титла: Re: Последно
Публикувано от: ОбичамРусиКаки в 18/04/2018 12:41:09 am
Този сайт който го изпращаш няма абсолютно нищо общо с браузър игрите за които говоря... Или поне не с идеята на играта, в която сме. Не мисля че има нужда да обяснявам защо и как, сам можеш да откриеш "10те разлики". Просто не е само "една игра".

Отделно игрите почти всеки може да си ги позволи, като се има в предвид че има и доста безплатни, които са на изключително добро ниво и са известни доста вече. Кой не може да си позволи CS:GO например? Играта струва 10 долара, при намаление може да се открие на 50% по-ниска цена. Може и да живеем в бедна държава, но всеки може да отдели тези 10-15 лева... И нека да сме честни - в семейството ми има доста деца, племенници, братовчеди, братовчедки и пр., но на нито един от тях не му допадат браузър игрите под каквато и да е форма. Смея да твърдя че масата тийнеджъри също са така... Дали ще играят lol, cs или каквато и да е друга игра - няма значение. Тези игри са вече на върха на класациите относно бизнес, работна ръка, потребители и най-вече пари в играта.

Аз се надявам не по-малко от вас (играчите) играта да тръгне в различна насока във възможно най-кратък срок, но това далеч не зависи от хората със звездички, които виждате в играта. Вероятно сме буфер за контакт играчи със собственик, и също така сме буфер за доста негативни "ситуации" между играчите, защото никой друг не виждате зад "колисите" освен нас, разбираемо е това... но нека не е по този начин.
Титла: Re: Последно
Публикувано от: Tester333 в 18/04/2018 09:37:58 pm
Аз се надявам не по-малко от вас (играчите) играта да тръгне в различна насока във възможно най-кратък срок, но това далеч не зависи от хората със звездички, които виждате в играта. Вероятно сме буфер за контакт играчи със собственик, и също така сме буфер за доста негативни "ситуации" между играчите, защото никой друг не виждате зад "колисите" освен нас, разбираемо е това... но нека не е по този начин.

Това не е точно така :)
Аз лично съм се отказвал да играя играта поне 3 пъти заради отношението на екипа към играта и играчите - конкретно арогантното поведение на доста хора от екипа които без да дават каквато и да е информация затварят важни доклади, не четат въобще доклади и т.н. И гарантирам със 2 ръце че и доста други играчи са по същия начин. Разбира се тук ще кажа, че и играчите също имат вина за това как се отнасят към екипа и към другите играчи, за което няма какво да се лъжем. Единственото което ме връща към играта са някой и друг приятел и носталгията към онези яки времена когато да гепиш ролекса и да зулиш лаптопа бяха модерни ;)

И тъй като спора е за това че няма хора които да харесват браузърни игри вече, ами къде е иновативността на собствениците, да направят играта на мобилно приложение?
Или сега ще кажете пак че и това не е възможно - да не живеем във 20 век? Има толкова платформи, технологии и туториали как да се ползват тези технологии, за правенето на мобилни приложения, че ме е срам като разработчик, че една такава 10 годишна игра(даже и по-стара) до сега не е открила топлата вода - mobile app development.
И да извадим ли статистики да видим колко хора теглят поне по 10-20 игрички на телефоните си и цъкат денонощно?

Хората са казали че човек който знае как да си поиска винаги ще му дадът! И че човек който не иска да направи нещо винаги ще си намери оправдание!

За това както вече казах, лично ще се заема със това да направя такава игра която да е и УЕБ и МОБИЛНО приложение и смятам да докажа на собствениците колко грешна представа имат за тази игра :)
Титла: Re: Последно
Публикувано от: Christian в 18/04/2018 10:17:45 pm
Може и браузър игрите да не са много известни напоследък, но игри като софияуарс и др. събират поне по 200-300 играчи онлайн, а е САМО ЕДНА ИГРА ! Пича със мобилното приложение е прав, но не знам кой мозък ще побере толкова действия на едно място. Тоест как ще стане със агентите, куеста но оставям той да реши. Ще попитам само едно: да не би клаш роял или както беше там да е нещо повече от бгмафия?
Титла: Re: Последно
Публикувано от: БАЛЕРОВАЧКАТA в 19/04/2018 01:05:11 am
И преди съм го казал, пак ще го повторя, защото явно доста от вас не го разбират.

Играта бе създадена във време, в което интернета беше нещо сравнително "ново", в което "нещо" нямаше конкуренция от страна на игри, приложения и пр. С времето обаче нещата се променят, вие - играчите виждате тези с червените облекла в играта и смятате че нещо зависи от тях - всъщност изобщо не е така. Малцина разбират и знаят как стоят нещата в една фирма, игра или каквото и да е... Ние сме просто "работници", които работим за добрата дума... която явно липсва от доста време насам в играта. Пиша в момента като играч, който е част от играта вече 10 години, а може би и повече. Прекарал съм повече време в нея от колкото 99% от играчите и знам, мен също ме боли да виждам че играта вече не е същото, което беше преди години.

Истината е че времената се променят, браузър игрите вече далеч не са толкова известни и далеч не са бизнес в който може да се инвестират парите, времето и ресурсите, които са си стрували преди години. Сами виждате за година колко много се променя интернета, програмите, игрите и абсолютно всичко около тях. Повечето от браузър игрите, които вие знаете и познавате - дори и да се работи върху тях, активността им бавно, но сигурно спада. Остават само "старите кучета", които играят въпросната игра от години и на които не им допадат игрите на новото поколение. Помня преди години училището, в което учих - 90% от учениците (в това число и аз) играеха играта... Същото е било не само в моето училище, ами и в почти всички. Вече повечето от тези хора са на 20+ години, някои дори на повече. Смятате ли че това поколение (всичките тия 90%) биха продължили да отделят времето и изобщо да се сетят за игра след толкова години? Да могат да отделят пари от тяхната закуска само и само да заредят кредити? Не... Повечето вече мислят за това как ТЕХНИТЕ деца да не стоят гладни, а не те самите. Всеки един живот се променя, някои все още се интерсуват от тези игри, но вече далеч не са толкова много. Новото поколение няма да седне да играе бгмафия, нито пък която и да е друга "стара" игра... Имат GTA, Fortnite, Ферми из фейсбук, cs, minecraft и пр. - такива игри харесват новото поколение, а когато ние бяхме на техните години - нямаше такъв избор. Браузър игрите бяха нещо свежо, ново... Пълно с живот и интерес от страна на масата потребители.

А това че се отнасяте вие като играчи с екипа по този начин и обиждате всеки един от нас с какви ли не думи - не ви прави чест. Както казах - работим за добрата дума и за обичтта ни (ако мога така да се изразя) към играта, а в замяна получаваме напълно незаслужено отношение. Когато смените столовете от играч на член на екипа, тогава може да разберете какво се опитвам да кажа. Мисленето ми беше същото като вашето - но далеч не стоят така нещата, както повечето от вас смятат.

И в момента говоря от мое име, не казвам нещата от името на целият екип... Ако някой от тях желае, той също може да се включи със собствено мнение. Но така стоят нещата в моята глава и така мисля аз, жалко че трябва да го напиша за да го разберете.  :)

ПОПРАВКА АЗ СЪМ ПРЕДИ 99%, ОТ ВСИЧКИ ВИ ОТ ПЪРВИЯ СЕЗОН ИГРАЯ ИГРАТА ТАКА ЧЕ ЗА РЕАЛНА ПРЕЦЕНКА МОГА ДА ГОВОРЯ АЗ !!!И не тази игра не се вкарват пари от страна на собствениците а само се прибира няма промени по геймплея от минимум 4,5,6 години ..кво РАЗВИТИЕ очаквате хора като Игнатов вкарват по 2000 евро в сезон собствениците могат само да си го местят от левия в десния те ако трябва да правят изменения трябва да си наемат комп специалист който надали би говорил с тях за заплата под 2000 лева а самите подобрения също струват пари .н.
Титла: Re: Последно
Публикувано от: NQKAVTAM_93 в 19/04/2018 05:09:09 pm
ПОПРАВКА АЗ СЪМ ПРЕДИ 99%, ОТ ВСИЧКИ ВИ ОТ ПЪРВИЯ СЕЗОН ИГРАЯ ИГРАТА ТАКА ЧЕ ЗА РЕАЛНА ПРЕЦЕНКА МОГА ДА ГОВОРЯ АЗ !!!И не тази игра не се вкарват пари от страна на собствениците а само се прибира няма промени по геймплея от минимум 4,5,6 години ..кво РАЗВИТИЕ очаквате хора като Игнатов вкарват по 2000 евро в сезон собствениците могат само да си го местят от левия в десния те ако трябва да правят изменения трябва да си наемат комп специалист който надали би говорил с тях за заплата под 2000 лева а самите подобрения също струват пари .н.

Кога стартира играта? Кой беше първият сезон ? Кой го спечели ? Коя банда беше фактор ?

Надявам се да знаеш отговора ! Приятен ден  :)
Титла: Re: Последно
Публикувано от: Бай Вътьо в 20/04/2018 07:25:32 pm
Аз влизам след работа да си разцъкам ей така - да разпусна малко. Не ме влече както преди 10 години, нормално. Това, което каза ОбичамРусиКаки си е много правилно - едно време тази игра беше бум в интернет пространството, преди нея съм играл други 3 браузър игри и нито една не се доближаваше до нея, имаше хиляди активни играчи, но тези играчи пораснаха, създадоха семейства, а новото поколение просто не харесва този вид игри, при наличието на стотици алтернативи и доста по-добри игри е нормално. За някои неща имат вина и бивши членове на екипа, разбира се, но нито те са част от играта, нито онези, които я харесваха и играеха с огромен интерес. С това, че играта била прекалено скъпа не може да се мине, тъй като е имаше хиляди и когато беше доста по-скъпа от сега. От време на време се връща някой от старите, но активността е под всякаква критика, няма как всичките да се върнат накуп, нормално и никой да не се задържа. Днешно време играем предимно тези, които я използваме да разпуснем малко, когато имаме свободно време и няколко вманиачени типчета, които се чудят в коя ноздра да си бръкнат по цял ден. Единствената интрига е между бандите, които са играли последните години, няма нови попълнения, няма нови банди, все същите сме с нови никове. Дори играчи няма, тези, които бяха добри отдавна не играят, нормално, тук няма значение кой какъв е, рано или късно бива оплюван по възможно най-гнусните начини. Играем си на прееби другарче. От кога стана фактор това кой колко бана е изял през сезона? Или кой колко време е бил лидер на дадена банда? Влизаме тук, за да пуснем детето в нас на свобода, селенията, простотията и какво ли още не.

Нов играч влиза и вижда как цялата сбирщина простаци в България се струпала на едно място да си хвърля пумията и бяга, файда никаква да остава.
Титла: Re: Последно
Публикувано от: Christian в 21/04/2018 12:11:57 am
Не съм запознат с политиката на Антон Праматов, просто не ме интересуваше, но наистина беше по-добре. Но колко интересни неща премахнаха от играта ? Тези неща които носеха и кеф да играеш и наистина беше по разнообразно ? Става дума за частните казина, банди без щаб, търговия между членове на бандата, на всичкото отгоре добавиха и тази простотия с тия проучвания за които наистина трябва заплатата ти да превишава 1500 лв. за да можеш да си позволиш евентуално наем, разходи за храна, гориво за колата, телефон интернет, а и да отделяш пари за мафията + времето което отделяш за тези глупости ? Една проста сметка показва, че дори и с 50-100 лв не можеш да станеш кой знае какъв производител, а това убива доста от желанието на играчите. За какво премахнаха и врътките с котрабандиста ? Сега това е една опция в играта от която не можеш да спечелиш нищо, че дори напротив, трябва да плащаш като луд за някви си оръжия които след 6 нива вече не ти трябват. Не съм играл от 2 години но си спомням че едно смс-че от 4.80(които са 60 кр, може и да бъркам) няма да ти стигне да купиш нужните оръжия , пистолет и кола ако си над 50-60 ниво. Моето мнение е, че играта е превърнаха във една голяма бездънна яма, и ако не си плащаш поне по 200 лв само си мечтай за нещо интересно. Махнаха и бойния клуб заради измами, еми така е. За какво просто не го поправихте ? По лесно е ''бъгаво е, дай да го спрем''. Е ЗА ТОВА ИГРАТА ВЕЧЕ НЕ Е ИНТЕРЕСНА !!!
Титла: Re: Последно
Публикувано от: Бай Вътьо в 21/04/2018 04:03:03 pm
Казината всички знаем защо бяха премахнати - казинарите печелеха на гърба на играта като продаваха кредити под масата. Това разбира се не е в полза на фирмата и друго решение нямаше, ходи доказвай, че играч 1 не дава 2000 кредита на играч 2, ей така, за да му помогне. Бойния го спряха, не защото е бъгав, а защото твърде много хора се възползваха от него. В еврото също е бъгав, но си върви? Просто не прекаляват така, както прекаляваха тук.
Имаше хубави неща, които премахнаха, но има и неща, коите е хубаво, че премахнаха. Едното за сметка на другото. В интерес на истината играта не е така интересна, откакто няма вариант да губиш респект/показатели. От версия 2.0, играта се превърна в нещо, което бързо омръзва. Каквото и да правиш, катериш нагоре само, бият те и печелиш дори, не губиш. Ако искаш да играеш за място си задължен да биеш 24/7 онлайн играчи, това отнема страшно много време и ей сега през топлите месеци, тия, които са се забили да играят за място ще гледат топлото време, плажовете и пичките само през прозореца, по телевизията или на снимки във фейса, ако им остава време да погледнат фейса дори. С добавянето на картите в играта се обезсмислиха някои неща като гърменето на друг играч, ареста без подкуп, с добавянето на това да се виждат показателите на играчите в боевете с банди се обезсмисли шпионина, направена е играта да си седиш 24/7 онлайн и да ти е през уя. Агенти през 6 часа, куести през 12, един нормален човек, ходещ на работа, автоматично изпуска 50% от дневните неща минимум. Ако не вляза сутрин преди работа, бия веднъж дневно, правя агенти веднъж дневно, правя и куестите веднъж. Игра, силно обвързана с наливане на реални пари и много свободно време.

От друга страна направиха картите за интелект, сила и битки от контрабандиста да се купуват с връзки, в началото тези карти бяха с кредити. Махнаха изискването на връзки да се пишем в задачи, добавиха щабовете, добавиха по-различни битки с банди, които изискват активни играчи. Увеличиха максималните изисквания за боеве с банди, за да не стои 1 човек с 3 тийма нон-стоп и да си прави 24/7 сам задачи. Добавиха офлайн бой, няма да ти преливат точките за битки. Направиха един игрален ден да е равен на един реален, преди един игрален ден беше 6 реални часа.

Общо взето са добавяли хубави неща, но и не чак толкова, както са и премахвали такива.
Титла: Re: Последно
Публикувано от: vico81 в 21/04/2018 05:30:26 pm
След доста време игра което имам тук съм се убедил че тук промяна към добро няма да има никога и причината е само една .... всеки който дава и 1 лев за това тук подкрепя точно този вид който има играта в момента и нищо повече ....не купува спомени които е имал тук така че не може да ги върне не купува и надежди за да разчита на нещо по добро в бъдеще ...той плаща точно за това което получава и продължава да го получава точно такова и единствения начин някой да се сети че тук има хора все още е да се спре кранчето и играта или да умира или да се прероди а не да се поддържа тука да гние с години в които бъг и измама са нормалният начин на игра ... докато се купуват гнилите домати никой няма да докара тук пресни и хубави !
Титла: Re: Последно
Публикувано от: ОбичамРусиКаки в 21/04/2018 11:45:03 pm
Не съм запознат с политиката на Антон Праматов, просто не ме интересуваше, но наистина беше по-добре. Но колко интересни неща премахнаха от играта ? Тези неща които носеха и кеф да играеш и наистина беше по разнообразно ? Става дума за частните казина, банди без щаб, търговия между членове на бандата, на всичкото отгоре добавиха и тази простотия с тия проучвания за които наистина трябва заплатата ти да превишава 1500 лв. за да можеш да си позволиш евентуално наем, разходи за храна, гориво за колата, телефон интернет, а и да отделяш пари за мафията + времето което отделяш за тези глупости ? Една проста сметка показва, че дори и с 50-100 лв не можеш да станеш кой знае какъв производител, а това убива доста от желанието на играчите. За какво премахнаха и врътките с котрабандиста ? Сега това е една опция в играта от която не можеш да спечелиш нищо, че дори напротив, трябва да плащаш като луд за някви си оръжия които след 6 нива вече не ти трябват. Не съм играл от 2 години но си спомням че едно смс-че от 4.80(които са 60 кр, може и да бъркам) няма да ти стигне да купиш нужните оръжия , пистолет и кола ако си над 50-60 ниво. Моето мнение е, че играта е превърнаха във една голяма бездънна яма, и ако не си плащаш поне по 200 лв само си мечтай за нещо интересно. Махнаха и бойния клуб заради измами, еми така е. За какво просто не го поправихте ? По лесно е ''бъгаво е, дай да го спрем''. Е ЗА ТОВА ИГРАТА ВЕЧЕ НЕ Е ИНТЕРЕСНА !!!

Не бих казал че е нужно да вкарваш каквито и пари да е в играта, за да ти е интересен самият gameplay. Особено в самото начало има доста места от които можеш да направиш добра сума кредити и да се издържаш с тях, взимайки в предвид ниската цена на кредита. Отделно не знам от кога играеш играта, но бих предположил че е от скоро... не си стар играч съдейки по начина по който говориш спрямо играта в момента на фона "преди". Не знам какво общо има това с оръжията над 50-60 ниво което спомена, но ти гарантирам че не е така. Скъпи са оръжията само за топ нивата, и под скъпи имам в предвид вариращи от 20 до 30 кредита бройката, което е напълно нормално. Ако си решил да играеш в топ позициите, трябва да можеш и да отделяш необходимите ресурси за играта... За сметка на това пък има начин с който да играеш без ученик и играта да ти излиза доста по-евтино от страна на цена на въоръжение... Варианти има, стига да ги търсиш. Относно това което спомена за проучванията до определена степен е така, но не напълно. В момента фабриките са доста болна тема взимайки в предвид последните месеци и проблемите които създадоха не веднъж, но все пак не мисля че е толкова скъпо да станеш производител и да можеш да избиеш инвестираните ресурси в следствие на което. Бих казал че проблема на фабриките в момента и на производителите е че реално няма толкова играчи, които реално търсят въпросната стока. За това определяте играта скучна - защото просто няма достатъчно играчи към момента. Тази игра не е създадена и измислена за 80 онлайн потребителя, а за 10 пъти повече. Абсолютно всичко около нея се базира на активни играчи, които за жалост в момента са в дефицит.

Относно това което каза Додо - съм съгласен на доста голяма степен. Доста неща се добавиха с годините, които направиха важни опции буквално безсмислени, и точно това противоречие бих казал че уби интереса на играчите към играта. Но същевременно доста нови и интересни неща бяха добавени... И все още могат да се добавят иновативни неща, далеч не съм казал че е невъзможно, не е в това проблема... въпроса е дали реално си заслужава. Всеки би си задал този въпрос ако реално търси бизнес в който иска да инвестира пари, ресурси, работна ръка и пр. На повечето от вас ви е струва като детска игра - днес ще направя игра, утре ще направя приложение... далеч не стават така нещата, особено ако имаш фирма и екип от хора зад себе си. Ако всеки се втурваше с главата надолу в такива бизнес идеи и предположения, нямаше да има абсолютно нищо...

И пак казвам, бих искал играта да възвърне ако не старата си активност, поне част от нея, за да може просто да е по-интересно за играчите... Но далеч не знам как може такова нещо да стане.
Титла: Re: Последно
Публикувано от: Christian в 22/04/2018 01:17:49 am
Играя играта официално от 2013 година лято-есен, после 2015-2016 може да се каже една година активност, но рега ми е не помня дали беше през 2008 или по рано но съм играл за по месец, два (до 2013 по активно) сега обратно към темата.
Много еднообразно става всеки да играе без ученик. Мисля, че във всички други онлайн игри опит и нива се качва с еднаква скорост и не зависи от спец. предмети и др. Тоест с присъствието на това умение не е нещо ''много яко'' защото не е коректно спрямо с други играчи, които цял сезон качват нива, а накрая някъв 90 ниво 5-10г респект да те мине като бързия влак, rampage_nigga-та беше писал по тая тема във форума.
''Не знам какво общо има това с оръжията над 50-60 ниво което спомена, но ти гарантирам че не е така.''Може да не съм се изразил ясно, че не си ме разбрал какво точно се опитвам да кажа със стоките на коли оръжия кучета при контрабандиста и техните цени. Ако човек 20-30-40-50 и нагоре ниво реши да си купи ''специално'' куче или кола от контрата, той трябва да си плати доста солено защото там стоките за някво си мижаво пежо (което е със ''звездичка'') трябва да плати около 20 кредита, което като се сравни с цената на смс-а , това прави 2.40лв. а именно това пежо е за доста малко ниво, а със скоростта с която се качва нивото излиза, че ако го купи сутринта например, на обяд вече ще има ниво за следващата кола по висок лвл и отново трябва да си плати дори повече от смс 2.40 = 4.80 лв. за броени часове. И пак казвам, че това е за доста нисък левел, да не говоря ако решиш да си купуваш други коли и пистолети примерно от контрата, тогава се стига и до 60 (нагоре) кредита бройката. И ако в този момент си кажеш: на черния пазар има доста по-евтини, то невинаги има, ако искаш да си по-добър играч.
Титла: Re: Последно
Публикувано от: ОбичамРусиКаки в 22/04/2018 02:14:34 am
За да си "принуден" да закупиш специални оръжия, то ти трябва да си буквално в топ 3 по нива и никой в играта да не произвежда въоръжение, което не помня да се е случвало до сега в играта. Ако си топ 3 по нива, значи си топ играч, което автоматично трябва да те накара да зареждаш кредити. Няма игра в която да си на топ позиция и да не се изисква от теб да зареждаш за което (без значение малко или много)... не се става топ играч никъде ако не инвестираш "в себе си". Ако беше така, всички игри които някога сме играли и си играл щяха да фалират още на първият месец. Все пак приходите на този тип игри идват главно от топ играчите, с което трябва да се съгласиш.

Това за различните стратегии... Честно казано не съм играл играта до такава степен доста отдавна, и вероятно е така - нечестно спрямо играчите, които поддържат топ нива и позиции цял сезон някой просто да "изскочи" и да ги бие. Това е нещо подобно на meta, която се следва от играчите които искат да победят. И тук е така, само че под малко по-различна форма, която с времето трябва да се променя с правенето на различен вид промени, но към този етап това не се случва... не в това е главният проблем в момента.
Титла: Re: Последно
Публикувано от: Christian в 22/04/2018 06:50:47 pm
Добре ще бъде поне да има и ''ВИП пакети'' за нивата които да са на що годе прилична цена. За 10 лв например да получаваш пакет с оръжия консумативи и някой спец предмет. Сега и турнирите са манипулирани заради играчи от сорта на: brat zapi6ise v turnira i 6teti varna kredita''. Крайно време е играта да бъде в ръцете на друг собственик !
Титла: Re: Последно
Публикувано от: ОбичамРусиКаки в 22/04/2018 08:39:04 pm
Аз пък съм на мнение че допълнително пренасищане на играта от страна на консумативи би ги обезсмислило още повече... Взимайки в предвид факта че седмица след началото консумативите вече не са "проблем" и не са нещо с което масата играчи трябва да се съобразява, което според мен е далеч от целта която е имало добавяйки ги в играта. Трябва да е балансирано - в началото да са нещо много важно (както е в момента), а в течение на играта те да не са толкова важно нещо, но не и да има играчи с десетки... дори стотици хиляди консумативи, които не могат да продадат заради въпросното пренасищане за което говоря. Това което ти предлагаш не би решило този "проблем", а точно обратното. Дори в началото те няма да са нещо важно и реално се губи техният смисъл.
Титла: Re: Последно
Публикувано от: Lemmy в 23/04/2018 08:37:49 pm
Не, играта не ми харесва вече и не я играя заради самата игра а за една малка част от малкото останали хора в нея, които мога да нарека приятели и с които ми е приятно да общувам и да си губя времето с лафене. Играта скоро ще изчезне, това е факт и ще ме е яд, че с тези хора тя ме обединяваше и с много от тях вече 8-9 години общувам а след като играта изчезне, вероятно ще изгубим всякаква връзка един с друг  (Не, че само за играта си говорим с тях :D ) и ще ми останат само хубави носталгични спомени от нощите с бира и лафчета в скайп :).  То и сега има много носталгични спомени, понеже не е същото като преди време и я няма онази невероятна атмосфера, която автора на темата описа, ама квот такова :). Имах един възрастен колега, който като ме види да се напрягам на работа ми казваше - "тях не ги е на кура, теб ли да те е на кура :D" (за шефовете) . В  случая и тук за собствениците може да се каже същото, така че не знам защо се напрягате да изразявате някакво недоволство, като в случая няма да бъде отразено. Беше кво беше, свърши :D  ::)
Титла: Re: Последно
Публикувано от: Christian в 26/04/2018 07:40:13 pm
Аз пък съм на мнение че допълнително пренасищане на играта от страна на консумативи би ги обезсмислило още повече... Взимайки в предвид факта че седмица след началото консумативите вече не са "проблем" и не са нещо с което масата играчи трябва да се съобразява, което според мен е далеч от целта която е имало добавяйки ги в играта. Трябва да е балансирано - в началото да са нещо много важно (както е в момента), а в течение на играта те да не са толкова важно нещо, но не и да има играчи с десетки... дори стотици хиляди консумативи, които не могат да продадат заради въпросното пренасищане за което говоря. Това което ти предлагаш не би решило този "проблем", а точно обратното. Дори в началото те няма да са нещо важно и реално се губи техният смисъл.
Точно това ви е проблема на вас, администрацията ! Когато някой реши да подобри нещо или да каже някаква идея, вие казвате: нищо не може да се промени, играта вече е скучна, това няма да реши проблема; ами тогава направете нещо което е по-достъпно и ако не привлече нови играчи тогава съберете всички на едно място ! Имам предвид за другите останали сървъри, като този е най умрял. Не знам колко точно други сървъра функционират, може би са още 2-3 , които имат по 130-150 играчи, които ако се обединят с този сървър нещата леко ще се подобрят. Ние (всички) сме дефибрилатори, тоест когато на човек(играта) сърцето му спре, ние сме длъжни да се опитаме да го ''съживим'' един вид. Но вашето отношение което цитирах по-горе освен едното нищо друго не можете да направите, а предполагам имате повече връзка със фирмата (ако не вие РусиКаки, то поне шефа ви дриимър)
Титла: Re: Последно
Публикувано от: ОбичамРусиКаки в 26/04/2018 11:22:42 pm
Не съм казал че играта е скучна. Това което казвам е точно обратното, има какво да се направи по играта (много неща и промени), които биха я направили в пъти по-интересна, динамична и разчупена от сегашното й състояние, но това далеч не я прави скучна както каза ти. Вие - играчите мразите екипа, защото мислите че нещо зависи от нас. От нас зависи да си получавате кредитите за които сте платили, да отговаряме на въпроси свързани с играта и да изчистваме играта колкото се може по-добре от обиди, провокации и пр. Това е ролята на администрацията, както е и във повечето игри. Това е ролята на съпорта абсолютно навсякъде, не знам защо смятате че ние като "работници" (както вече казах) можем да държим сметка на собствениците как да си поддържат играта и какво да правят с нея. Ако наистина така мислите, значи никога не сте ходили на работа и нямате идея дори как работят нещата на едно работно място... т.н. йерархия.

Лично аз се надявам нещата да се променят... излишно е да се казва че играта е в застой вече няколко години, но за това не е виновен никой в червено който виждате в играта. Абсолютно никой... Ние си вършим работата, наказваме според това което виждаме и можем да докажем, всичко друго което Вие смятате че става в играта просто няма нито пряка, нито косвена връзка с нас. Дали вярвате или не, това реално мен не ме бърка особено. Върша си работата от добра воля, от факта че това е играта която някога обичах и продължавам да обичам и харесвам, дори и в нейният застой в момента. И за това последното изречение съм сигурен че го казвам от името на целият екип, а не само от мое.
Титла: Re: Последно
Публикувано от: Christian в 27/04/2018 01:47:06 am
Аз никога не съм мразил администрацията (вас), повечето играчи също не ви мразят, това си е ваше мнение. Причината е, че ако погледнете малко по-стари теми ще разберете защо отношението на играчите към вас е такова. Да, във всяко стадо си има мърша (потребителите), но колко незаслужени бана сте раздали ? Това са думи на играчи, а не мои.
А за така наречената ''йерархия'' нека да дам един прост пример. Да кажем че сте рецепционист в хотел. Този хотел е играта. Когато клиента на този хотел е недоволен от дадено действие той на кого се оплаква ? Много ясно, че на рецепциониста, които от своя страна докладва на шефа (биг мейдж). Това се опитвам да кажа, че ние играчите нямаме абсолютно никаква връзка със някой по-висш, а единствено със администрацията, и оплакванията ни са във форума които пак се гледа от администрацията. Е тогава ако вашата работа е
От нас зависи да си получавате кредитите за които сте платили, да отговаряме на въпроси свързани с играта и да изчистваме играта колкото се може по-добре от обиди, провокации и пр.
тогава към кой да се обърнем за повече внимание ?
Титла: Re: Последно
Публикувано от: ОбичамРусиКаки в 27/04/2018 04:31:23 am
Повече внимание за кое?! Не мисля че който и да било от вас - играчите, ще каже нещо ново на собствениците, което те не знаят. Това което казах не значи че нямаме връзка със собствениците, това което казах значи че не можем да си наложим мнението върху тях. Знаят как стоят нещата в играта, не им е безизвестно и нито те, нито ние (администраторите), нито пък вие - играчите сте слепи. Всеки един го вижда, отделен въпрос е кой от каква перспектива.

Отделно за наказанията (въпреки че не е точно по темата на разговор), наказанията които са били налагани - 99% от тях са напълно основателни. Останалият 1% го оставям защото се случват грешки понякога и при обжалване с необходимите доказалтества, обяснение или каквото и да било - те биват премахвани, както не веднъж се случи и този сезон. Разбира се че играчите ще твърдят че са невинни, всеки би го направил. За тези 10 години които съм прекарал в играта не помня до сега да съм видял някой да си е признал вината за наказание директно без да увърта по какъвто и да е начин. Така че това което казваш за наказанията са просто празни приказки. Всеки един баннат в играта да попиташ - ще ти каже че банът му не е заслужен, или ще си измисли една редица глупости за това как екипа гледа отделни играчи по различен начин, но никой от тези хора (писателите и мислителите, които съчиняват тези простотии) не се замисля дори малко, че тези хора, които виждат в червено са прекарали в пъти повече време от говорителите в играта, и абсолютно никой от екипа не би правил подобен тип неща, защото както казах - все още се намират хора, които обичат и харесват играта... колкото и да я мразят останалите. Нито екипа, нито играчите, нито собствениците биха спечелили ако "бутаме" някого изкуствено напред. Отделно това може да се види по всяко едно време от собствениците на играта, и ако реално имаше нещо такова - сега нямаше да има кого да обиждате из докладите и вестника. :)
Титла: Re: Последно
Публикувано от: psychosociall в 27/04/2018 04:11:57 pm
Нито екипа, нито играчите, нито собствениците биха спечелили ако "бутаме" някого изкуствено напред. Отделно това може да се види по всяко едно време от собствениците на играта, и ако реално имаше нещо такова - сега нямаше да има кого да обиждате из докладите и вестника. :)

Това е редно да се прочете от много заблудени птички ;D
Титла: Re: Последно
Публикувано от: Christian в 28/04/2018 12:40:47 am
така или иначе се отдалечихме от темата, тогава какво ще ви е обяснението (не че сте длъжен да отговаряте)за скандала със новата улица на играча Smily който от всякъде си личи че са го сиитвали след като и друг има достъп до паролата му, за това че определен админ от женски пол е ''подарявал'' карти за битки на ахл роуз , и още ''небезизвестни'' скандали като например че не би трябвало админ да има игров профил в играта , освен да си върши служебните задължения защото сме ставали свидетели и на това, а за това дали някой си измислят банове нека да напомня че в началото на играта а и в правилата се посочва че е забранена да се играе от лица под 18 годишна възраст и все пак е нормално някой да насоли майката на другия, но да се баннва по 1-2 дена е смешно
Титла: Re: Последно
Публикувано от: ОбичамРусиКаки в 28/04/2018 07:35:36 am
Тези твърдения са просто твърдения и нищо повече. За въпросният играч Smily - не помня каква беше ситуацията, но каквато и да е била - обръщаш към грешният човек от екипа с този въпрос.

Дори и всички потребители в играта да са пълнолетни (18+), това според теб значи че трябва да оставим комуникацията както на лично, така и в публичното пространство на произвола на съдбата, така ли?! Когато един нов потребител се регистрира и погледне вестника на играта пълен с най-долните неща които може човек да изрече и напише, това според теб не отблъсква ли новите играчи (колкото и малко да са те)? Аз лично ако вляза в подобен тип игра и погледна контрола върху играчите и играта от страна на екипа, бих излязал на момента и никога не бих се върнал на такова място - пълно с хора, които пишат гнусотии от какъв ли не вид.
Факта че играта е 18+ далеч не означава че трябва да толерираме подобен тип отношение между играчите, играта функционира по този начин от както съществува... и не само тук - навсякъде е така. Или ще се държиш както трябва с играчите и екипа, или няма да бъдеш част от нея. Да не споменавам времената когато ком. наказанията не съществуваха и се налагаше реален бан. Но малко от вас помнят тези времена...

Много се отклонихме от темата... Да се върнем към нея. :)
Титла: Re: Последно
Публикувано от: Christian в 28/04/2018 12:13:44 pm
каквото и друго да се пише, ясно е , че няма да има никаква промяна освен клавиатурна амортизация. Решенията са две: или се обединяват сървърите малко да живне тази игра, или нов собственик. Не помня точно кога беше, но някой беше казал, че ретрото се било продавало за 3 000лв. Ти явно си по запознат с интернет пазара, ако може уточни малко как става това, и да вземем да я купим.. .
Титла: Re: Последно
Публикувано от: PakSiZabravixParolata в 12/05/2018 07:12:39 pm
Кога стартира играта? Кой беше първият сезон ? Кой го спечели ? Коя банда беше фактор ?

Надявам се да знаеш отговора ! Приятен ден  :)

Само не разбрах за Алфа или за "официалната" Бета питаш :D Ники(?) whiteshark, THE GLOBAL LEADERS
Титла: Re: Последно
Публикувано от: NQKAVTAM_93 в 12/05/2018 08:13:09 pm
Само не разбрах за Алфа или за "официалната" Бета питаш :D Ники(?) whiteshark, THE GLOBAL LEADERS

Познахте съвсем "случайно"  >:(
Титла: Re: Последно
Публикувано от: dani881 в 24/06/2018 01:58:07 pm
Играта умира след всеки сезон а админите нищо не праят това е тъжното