Новини: Промените в сезон 5.4 можете да откриете тук - http://forum.bgmafia.com/index.php?topic=65221.0

Автор Тема: начално развитие (v 2.5)  (Прочетена 4263 пъти)

brof4o

 • Гост
начално развитие (v 2.5)
« -: 20/06/2011 12:13:18 pm »
много от вас са се чудили как да започват сезона , питат се "аз правя каквото трябва а започвам слабо спрямо първите" . ето ви една идея как да стартирате , често съм я ползвал и аз:
началото на сезона и по-конкретно ден 0 е свързан предимно с престъпления на улицата. това изглежда лесно , но трябва за всяко нещо да сме си изградили стратегия ако искаме да тръгнем силно и да се развиваме. вярвам че повечето от вас са се уверили че основен фактор във новите версии се оказва опита и печеленето му е от голяма важност. И ето как открихме основния двигател на играта ни : печелене на опит. Ето какво предлагам аз :
За да започнем играта силно е хубаво да пуснем едно смс-че което да ни улесни играта в ден 0 , както ще ви покажа по долу инвестицията се възвръща бързо. И така започваме да играем , на картата трябва да търсим удобства за да се пести време което в началото е фактор. няма да обяснявам как да биете скейтъри , учителки и прочие , вие това си го знаете, ще ви акцентирам над хитринките.
Представете си че сте достигнали ниво 5. Тук трябва да приложим първото основно действие което ще ни даде преднина, а именно екстра 1- закупуване на х2 битки. повечето от вас са наясно с това , но тънкия момент идва в това , как да използваме рационално битките си.
вие сте ниво 5 а имате 100 битки , повечето от вас се изкушават и почват да стрелят битките си подред тъй като битките дават  не лош опит-ГРУБА ГРЕШКА. ето как се прави : правим 4-5 боя и спираме. Каква е логиката питате се вие. Ето ви отговора: вие гоните опит и нива, бой на играч дава повече опит и показатели ако победения играч е по високо ниво , следователно ние  бием малко , колкото да не достигнем преливника ( лимит на битките - 100 след който не се натрупват и стоенето на 100 означава загуба на битки). Престъпленията на улицата са на другия полюс , те дават повече показатели и опит докато сме по ниско ниво. Тогава ако помислим добре е логично да бием играчи на по късен етап а да правим престъпления на по ранен етап от развитието си .
Втора стъпка за умно  и балансирано развитие е :
вие достигнахте ниво 11 , ние имаме 12 кредита останали от смс-чето. прилагаме 1кр + 120 к и ставаме детектив, купуваме за 8 кр екстрата за детектив за 1 ден , която в началото е полезна. След като сте вече детектив почвате арести , но само над играчи от 1вите 2 страници , те масово правят престъпления , и са най-висок левел , от което печелите опит в повече. правим арести докато ни останат 16 , т.е имаме 24 да се натрупват , което при условие че получаваме точка за арест за 5 мин имаме 2 часа свобода, преди достигане на максимума. Каква е логиката да не правим всички арести , тя е като при битките , печелим повече опит при по висок левел и само поддържаме да не достигнем макса , но тук си отваряме 2 часа време за да продължим с престъпленията . ако направим всички арести може да качим 1 ниво повече , но губим реално потенциал в следващ етап , както и губим печалба от показатели от престъпления. махаме значката след като сме изпълнили целта и пак минаваме на престъпления , като не забравяме и по малко битки за да не прелеят. като сме достигнали 16-17 ниво , вече можем да започнем да бием смело , като не забравяме за времето за арести , и като наближи лимита и там отново ставаме детектив и арестуваме смело. По този начин бързо достигате челото в класациите в началото , и с лекота попадате в прилична и редовна банда на старта.

важни неща които не трябва да забравяте :
закупуване на оръжия са във ваш плюс , на основание печелене на карти, избора е ваш тъй като е обвързан с ресурс който изисква кредити или пари .

агентите са полезен за вас ход , те са 5 на брой на 6 часа , от карти с пари , престъпления или битки може да сте посъбрали парички като за 10 кр , препоръчва се закупуване на екстрата , тъй като бой над агент дава по 20-30 к парички , а при евтин кредит се избива бързо. агентите е хубаво да се бият в първите 24 часа към края на 6 часовия период с цел биене на по силни агенти.

битките ги преценявайте така че в 00;00 да са 100 за да печелите х2 опит ако е ден на опита , като стартирате с 100 битки , изчислявайте добре за да няма загуби на битки , съответно показатели  
« Последна редакция: 11/09/2011 03:44:22 pm от RELOADED »

bullstreet

 • Публикации: 23
 • Репутация +0/-0
Re:начално развитие
« Отговор #1 -: 17/07/2011 08:38:17 pm »
Иво браво много добре измислена стратегия ти си почти винаги на чело с най яка банда добре е браво

dreamer

 • Публикации: 1
 • Репутация +0/-0
Re:начално развитие
« Отговор #2 -: 19/07/2011 09:22:12 pm »
Много полезна тема за новак като мен, благодаря!  ;)
Четох внимателно, но въпреки всичко едно не ми стана ясно -  2рата стъпка към ''Умното и балансирано развитие'' и по точно тази част
''Каква е логиката да не правим всички арести , тя е като при битките , печелим повече опит при по висок левел и само поддържаме да не достигнем макса , но тук си отваряме 2 часа време за да продължим с престъпленията . ако направим всички арести може да качим 1 ниво повече , но губим реално потенциал в следващ етап , както и губим печалба от показатели от престъпления. махаме значката след като сме изпълнили целта и пак минаваме на престъпления , като не забравяме и по малко битки за да не прелеят.''
Нещото тук, което ме интересува е какво правим когато чакаме 2та часа време, които имаме след като направим 16те ареста? Не можем да правим много престъпления (ще влезем в затвора и детектива изгаря)

Благодаря предварително, и моля без укорителни коментари, нов съм все пак, не всичко ми е ясно  ;)

brof4o

 • Гост
Re:начално развитие
« Отговор #3 -: 20/07/2011 09:11:59 am »
както битките , така и арестите са повече полезни ако ги правиш срещу играчи с по висок левел , в ден 0 просто се правят нещата колкото да поддържаш нещата почти на макс, а наблягаш на престъпленията. престъпленията са ефективни на по нисък левел , затова търсиш оптимален вариант на ефективност

An0nImEn

 • Публикации: 33
 • Репутация +0/-0
Re:начално развитие
« Отговор #4 -: 20/07/2011 09:19:53 am »
много хубава тема , Поздравления за Автора  :)

TheLostSoul

 • Публикации: 44
 • Репутация +0/-0
 • Щар по Щар турбо катерачка :=
Re:начално развитие
« Отговор #5 -: 20/07/2011 01:29:47 pm »
Браво за темата..!
Няма да е лошо някой да пусне една тема за човечетата, може да има някой нов който да не знае точно кои човечета да ''бие''.. Ако на никой не му се занимава, аз мога да направя тема, но не искам да я правя да не взема да объркам нещо и да проваля играта на някой новобранец.. :)
Бий за да те уважават..

U know me as Mr. 1 day

 • Лидер
 • *
 • Публикации: 673
 • Репутация +8/-1
Re:начално развитие
« Отговор #6 -: 22/07/2011 08:21:42 pm »
Иво, към темата ти трябва само едно допълнение, което да помогне на хората да разберат кога им се запълват битките и арестите:

Битките имат време на зареждане от 15 минути на точка (7 минути и 30 секунди с Бияч). Така от 0 до максимума се зареждат за 12 часа и 30 минути ;)

Арестите - 10 минути на точка (5 минути с екстрата). От 0 до максимума се зареждат за 3 часа и 20 минути.

Така можете да структурирате начинът си на игра и да знаете кога колко да биете или да арестувате. Всичко зависи от това, дали сте в турнир или не. Използвайте тази стратегия и за напред в играта, но най-вероятно арестите ще са малко безполезни без банда, но с нея можете да си помагате като всеки от бандата вдига риск и ви дава да го арестувате. Така ако сте в началото на класацията и сте 22-ма, имате 21 ареста от възможно най-високо равнище. Когато цялата банда е от куки и действате заедно, то вашето развитие е в голям плюс пред всички останали банди. Играйте задружно и играта ще клекне пред всички вас ;) Условието да сте в топ 50 в момента е да имате възможност да си сменяте оръжията на максималните, другото е пишман работа :D

П.П. откажете се да играете сериозно. ако искате, то след 1вия ден ще започнете да се нуждаете от доста кредити :D :D :D


Calm

 • Публикации: 31
 • Репутация +0/-0
Re:начално развитие
« Отговор #7 -: 25/07/2011 02:44:05 am »
Е супер тема. Аз имам въпрос за Теамviewer как по-практично да го ползвам :). Супер ме кефиш бруфчо, но сезона, който ще спечелиш е благодарение на сийд и тиймвюър. Честито, иначе интересна тема браво :)

haso

 • Публикации: 76
 • Репутация +0/-0
Re:начално развитие
« Отговор #8 -: 25/07/2011 02:47:53 am »
Е супер тема. Аз имам въпрос за Теамviewer как по-практично да го ползвам :). Супер ме кефиш бруфчо, но сезона, който ще спечелиш е благодарение на сийд и тиймвюър. Честито, иначе интересна тема браво :)

Това е пропуснал да пише понеже не е позволено, но дори да е нямаше тази програма пак той имаше най големи шансове понеже си е зомби и си го кефи мафията без нея не може пристрастен е с нея си ляга с нея става  ;D
Вярвам хората се раждат добри,обстоятелствата ги правят лоши,но нали все някой трябва да върши тези неща винаги и на всякъде е било така!!!