Новини: Промените в сезон 5.4 можете да откриете тук - http://forum.bgmafia.com/index.php?topic=65221.0

Автор Тема: идеи за това какво да правите в 4.0/от начинаещ до про  (Прочетена 2458 пъти)

Makoun

 • Гост
всеки поглежда в класацията, хвърля едно око към челото и си казва , ако бях фрашкан с кредити може да съм и аз там. Важното е когато започвате да играете да си поставяте постижими цели, които може да надграждате ако в един момент я постигнете. Съобразявайте целите си както с финансовото си положение , така и с времето което можете да те отделите.

И така ще разделя визията за играта която ще ви представя на няколко нива:
1. обикновен играч - топ 300
2. напреднал играч - топ 100
3. силен играч  20-50 място
4. топ играч топ 10 + амбиции за топ3

ще започна с първия вид и с напредването ще добавям следващите.

топ 300 е лесно постижима цел, тя може да бъде достигната с 0 лева зареждане.
в началото когато започнете да играете първа цел за вас е достигане на левел 15, там се отключва работата, която наред с куестите , са 2 много важни неща във вашата игра. Достигането е лесно.В началото правите престъпления на улицата . Най лесно се прави бизнесмен - комбинация от поискай съвет, гепи ролекса, и далавера. тъй като са на едно човече на улицата се правят бързо, след това стрелка на дясно и пак. Така нива в началото се качват лесно.Правят се единични точки за битки , за да може като приключим с престъпленията да бием играчи на по високо ниво за повече опит. Същото е и с тренировките , правим единични до възможно най късния момент защото всяко ниво увеличава показателите от тренировка.

И така , вие вече сте навлязъл играч в играта , харесала ви е и имате амбиции да напредвате. Ето основните неща които трябва да знаете за сезон 4.0:
1. показатели  се печелят на 99% само от тренировки , химик и оправяне на каки , което за нас значи че:
- важно е да правим точките за работа по възможност  всичките (или колкото се може повече според времето което отделяте)
- куестите са важни , от там печелим връзки ,карти и пари. Най-ценни са връзките , защото те биват превърнати в тренировки през химика , което значи показатели и по-предно място в класацията
- важно е да се тренира редовно , загубените точки са загубени места в класирането.
достатъчно е веднъж на 6 часа да се появите за да не губите тренировки.

До тук лесно, ако тренираме редовно, и тренираме редовно с химика , ще напредваме , и с малко повече активност топ300 е лесен. въпроса е как да достигнем топ100 и нагоре . тънкости има , ето ги и тях:

Всеки от вас се запитва какви са тънкостите тук. има няколко:
1. тренировките са разделени на 2 вида с 2 подвида. това значи че всяка е отделна за себе си но 2 по 2 са обвързани с определен вид тренировка. Това определя една важна стратегия при тренирането. Не бива да тренирате равномерно и от двата вида тренировки, така например ако за сила имате здраве и удар, то с обикновените тренировки ще тренирате само от 1 вид. по този начин другия показател ще стои нисък, което прави тренирането му с химика евтин. това за вас значи евтини тренировки с връзки, което ще ви дава предимство пред други играчи.

2. избирайте правилния момент да тренирате връзките си- търсете възможно най-ниската стойност за целта, като това зависи пряко от тези които са на вашето ниво, колкото по -силни са те , а вие съответно по слаб спрямо тях, то химика ви ще изисква по малко връзки. Затова ако желаете да тренирате с химик търсете вариант да сте слаби спрямо тези на вашия левел.

до тук добре, ако сте активни и трупате връзки редовно от куести и работа, то може и без да зареждате (поне не повече от 1 смс на месец ) с правилно трениране вие ще влезете в топ 100, както е и при мен.

повечко тънкости се изискват ако желаете да гоните по челно класиране, ето малко инфо:

1. когато тренирате с връзки в определен момент, не се лакомете за позиция в конкретния момент изсипвайки всичките си връзки, тренирате до определен момент когато връзките започнат да нарастват.
например ако тренирате на 12 връзки, и по време на трениране се качи до 19-20 , желателно е да спрете и да изчакате отново да поспадне за да тренирате отново при по-добри условия. връзките са ценен ресурс , те са по полезни тренирани в по късен етап, тъй като при по висок левел ще дадат повече показатели, но от време на време се налага да тренирате в малки пропорции за да не оставате прекалено слаб.

2. картите за тренировки се пазят за късен етап от сезона, тогава на висок левел те са по дашни на показатели , особено комбинирани с ден на сила или интелект когато те удвояват стойността си. в междинен етап те не се ползват, те ще ви навредят , защото ако тренирате неправилно те могат да окажат влияние над цената на химика и правенето на куестите , защото показателите определят трудността на куеста.

3. убиец не е желателно да се поставя в по-ранна фаза на сезона. той увеличава показателите пропорционално , а с това ви прави малко по силен спрямо останалите и химика ви поскъпва

4. показателя здраве трябва да е повече от удара, това помага при правене на трудните куести. също така ви прави по труден за побеждаване.

За да преследвате по-високи цели са нужни вече инвестиции от ваша страна в кредити, които да служат за закупуване на карти от контрабандист и екстри за какички и тренировки и дублирането им всеки ден.
Често трябва да се рескат и куести за да може да се извличат възможно повече връзки от играта , тъй като както знаем това е ресурс за химика.

Ако гоните място не бива да сте макс левел, целта ви е битки над по високи нива играчи с цел печалба на карти. Ако сте по-силен от преките конкуренти, това е още по важно ,тъй като ако няма по-силни на тяхното ниво химика ще им е по скъп и за да ви гонят ще плащат по висока цена.

за да гоните наистина челна позиция дълбоко в топ 10 , наистина ще ви трябват сериозно количество ресурси, като важно е да се научите да смятате добре, защото всяко добре сметнато действие ще ви носи далеч повече резултати от неправилно извършено действие

Makoun

 • Гост
допълнителни въпроси може да отбелязвате тук, ще се обсъждат и добавят ако е нужно

Rocky_

 • Публикации: 311
 • Репутация +0/-4
Клкер за работа  :D - малък съвет от мене  :D
Избягвате да сте в банда - само ви пречи и нервира !
Живи и здрави!

Rainstorm

 • Лидер
 • *
 • Публикации: 710
 • Репутация +12/-7
 • Мирослав Асенов
Клкер за работа  :D - малък съвет от мене 

^ По скоро за бан!  ;)
Да ти имам и съветите.   :)

Иначе Петков много добра тема е написал.
Наздраве   
"Това е всичко друго, но не и Игра!" (Бат Сторми+Кака Дари)

"Понякога е много по- мъдро човек да си замълчи, отколкото да каже нещо!" (Бат Сторми)
"Когато няма какво да кажеш, просто не казвай нищо!" (Аврора)
"Само първите няколко "месеца" е трудно, после се "свиква"!"   Фр.Л.Райт  :)

ОбичамРусиКаки

 • Глобален модератор
 • *****
 • Публикации: 5275
 • Репутация +35/-35
 • thunderr123
Иво, good job.  8)

Rocky_

 • Публикации: 311
 • Репутация +0/-4
^ По скоро за бан!  ;)
Да ти имам и съветите.   :)

Иначе Петков много добра тема е написал.
Наздраве   

Какъв бан те гони? От 1 години го ползвам засега съм нямал бан...


иначе браво на магариту  :D

voldo17

 • Публикации: 326
 • Репутация +7/-2
 • Лягайте ;D
браво, магари  ;D