Новини: Промените в сезон 5.4 можете да откриете тук - http://forum.bgmafia.com/index.php?topic=65221.0

Автор Тема: Уроци за начинаещи - 29.07.2017г.  (Прочетена 1074 пъти)

Aphox

 • Публикации: 11
 • Репутация +2/-0
Уроци за начинаещи - 29.07.2017г.
« -: 29/07/2017 11:27:44 pm »
Здравейте, тъй, като имам повече свободно време реших да направя едно улеснение за по-начинаещите играчи, като под това нямам впредвид, че съм най-добре развиващия се в БГ Мафия, но така виждам развитието на един добър играч през моите очи. Знам, че има подобни теми от други потребители на тези теми, но, доста от тях, са с неактуална информация.

Ще започна с уменията.

Има 2 варианта за развитие на уменията - единият е с ученик, и вторият - без ученик. Първият вариант е по-удобен за хората, който са решили да зареждат кредити (като под "зареждат кредити" имам впредвид не 1-2 СМС-а, а солидна сума кредити). Вдига се ученик колкото се може по-бързо с цел използване на най-силните, в момента, оръжия в играта. Имайте впредвид, че ако започнете с идеята да зареждате кредити и по средата на сезона се окаже, че няма да имате тази възможност, много ще ощетите развитието си.

Другият вариант - без ученик (също така този, който аз използвам).
Не се вдига нито една точка в умението ученик (съответно е добре да не използвате и специалния предмет "Лаптоп", който вдига това умение). При този начин на игра трябва да се бият играчи на и над вашето ниво и такива, които са 6 и надоло нива под вас (целта, отново е, да не се вдига много опит от битките). Много важно е, да се запомни, че към края на сезона се рестартират уменията и се вдига ученикът на максимум. Това ще ви изстреля с показателите, зашото ще сте със сравнително близки показатели с другите играчи, но те ще са много по-високо ниво от Вас и няма да има какво да направят за да не ги надминете.

Като цяло - важните умения (изключае "Ученик", тъй, като вече го обсъдихме) са:
Сводник - Увеличава броя на курвите, който може да оправяте.
Шпионин - Много важно умение, което намалява шанса да ви уцелят с гранати, като плюс това не позволява на другите играчи да виждат доста от информацията за развитието ви - колкото по-малко знаят - толкова по-добре за вас.
Бизнесмен - Увеличава приходите от сградите на улицата и парите от рекетите, който прибирате.
Лидер - Помага на бандата ви като увеличава възможностите на всички от бандата в битки и увеличава рекет атаката им.
Боец - Увеличава максималната ви кръв, максималния риск, който може да имате преди да ви арестува системата автоматично и много важно - увеличава рекет защитата.
Убиец - Увеличава атаката и точността с гранати.

При положение че играете с ученик, ще трябва да изключите едно от горе-изоброените (най-удачно е да не вдигате куче, но ще трябва доста по-често да зареждате енергия).


Друг важен аспект на играта са тренировките.
Всеки ден в 00:00 вида на деня се сменя. (Например от ден на Опита става ден на Интелекта/Силата и т.н.)
Тренировките, ако не е ден на интелекта или силата, си ги пазите да са максимален брой преди смяната на деня. Това е с цел - ако след смяната на деня стане ден на Интелекта/Силата - ще направите тренировките с двойно по-голяма печалба на интелект/сила и с това печелите повече от играч, който ги изтренира преди смяната на деня.
Ако е ден на интелекта/силата преди 00:00 използвате всички заредили тренировки за съответния ден.(тоест ако е ден на интелекта използвате само точките за интелект и същото за ден на силата).


Следващата секция от играта, която ще разгледаме са картите.

Картите биват няколко вида - такива, който печелите от бой с играч до 5 нива под вашето и такива който купувате от контрабандиста за 100 връзки/бройката. Има и трети вид карти, който се печелят от постижения но те се взимат веднъж на сезон и няма да засягам тях.

Картите, който се печелят от битки за по-слаби от тези от контрабандиста (които могат да се купуват по 10 броя на седмица), но не са с по-малко значение от тях. Всяко използване на карта е по-добре, колкото може ,по-късно да става. Тоест само в нужда да се използва картата - да не се използват, за да се освободи място. Дръжте ги на 19/20(максимумът) и когато от битка спечелите карта от някой вид и станат 20/20 я използвайте, за да не загубите следващата, която ще ви се падне от същия вид, тъй като, ако са 20/20, играта ще я унищожи и ще я загубите.

Турнирите са много важна част от развитието, тъй като ви дават предмети, някои от които, не можещи да се намерят от задачите в бандата. Ще обясня какво е нужно за да си дадете шанс за спечелване във всеки един от турнирите в играта.

Турнир по сила - За него най-добрият вариант е да имате 20/20 карти по 10 бр. тренировки от контрабандиста + 10 карти които да са заредени при него за да ги купите и да стана 30 карти 10x10 тренировки + 20 карти за тренировки по 1 брой + трябва така да си пресметнете точките за сила, че в 16:00 (стартовият час на всеки турнир) да имате 23/24 точки (или 24/24, но последната точка да зареди не по-рано от 5 мин. преди началото на турнира за да не губите време, като стоят точките ви на 24/24 не зарежда следващата). Също силата от битките, които правите се счита към турнира, тоест осугирете си максимален брой готови точки, за да може да вземете възможно най-много точки сила от битки след началото на турнира. При старт на турнира започвате да биете всеки който е максимално силен и можете да го пребиете (по желание може да си вземете дясна ръка, за да биете по-силни от Вас играчи). Правите си битките (като спрете когато вече започнат да ви дават прекалено малко сила) и спирате. След 6 часа (или на следващия ден) правите отново битките по същия начин, възможно най-скоро. И няколко часа преди края на турнира правите съшите битки трети път (тъй, като няма да можете да ги направите 4 пъти просто защото ще приключи турнира) и след битките следите и чакате другите от турнира да си използват картите и тренировките (това е с цел, че ако се наложи да използвате връзки (което не е много препоръчително, защото се пазят за края на сезона, но все пак...), пресметнете колко сила ще ви дадат тренировките и картите (като в това число може да включите и допълването на точки което може да се извърши веднъж в рамките на един турнир) и ако някой все още ще е пред вас по натрупана сила може да използвате малко връзки, които тренировки с връзки ще ви излязат по-ефтини заради това че другите са използвали картите си и ще можете да направите повече тренировки за по-малко връзки. Финалната фаза е вече около 30 минути преди края на турнира (като преди това си подготвите нужните пари, които няма да са малко) използвате всички карти за тренировки абсолютно всички. Това ще ви донесе първото място в турнира.

Турнир по арести - Не е задължително, но ще е голямо улеснение за вас да си закупите екстрата "Полицай" която ще очетвори точките Ви за арести. При старт на турнира (както вече казахме в 16:00) Навигирате браузъра си на страницата с онлайн играчите (тъй като може да арестувате само играчи, които са онлайн) и с натискане на Скрола на мишката (докато сте посочили с курсора върху името им) ще отворите нов таб с улицата на играта. Отваряте цялата първа страница на листата с онлайн играчи (тоест 30 таб-а) и сменяте таб след таб като следите дали някой Ви свети червено на риск и съответно може да го арестувате. Ако има някой под 50-100 риск може да затворите таб-а, защото той не е близо до границата си, колкото и малка да е тя. Тези които имат по-висок от посочения риск може да оставите отворен таб-а им и да рефреширате страницата с бутона F5. За по-голямо улеснение ще ви кажа пряк път за смяна на таб-овете а именно - Ctrl+Tab това сменя таб-а от конкретния на следващият в редицата с табове отгоре на браузъра Ви. Целта в този турнир е да арестувате колкото можете повече. Изисква се активност и постоянство. Не се отказвайте ако някой Ви изпревари по арести. Винаги може късмета да Ви се усмихне и да изпреварите него.

Турни по интелект - абсолютно същото като при Турнира по сила.

Турнир по победи - За този турнир отново трябва да сте заредили максимален брой карти, като прибавим и това, че тук вече е препоръчително да си закупите екстрата "Дясна ръка" и да имате екстрата "Бияч". Максималният брой битки които може да се направят в този турнир варира тъй като тук се извършва и процедурата "Сменяне на куестове" с цел взимане на карти за битки. Преди турнира трябва да имате 20x1 бр. битки + 20x3 + 20x7 + 20x10 + 10x10 заредени в контрабандиста + 400 заредени точки в бияча + 20 карти за битки над агенти (те също се считат в турнира) и да не сте си минали куестовете. След като започне турнира активирате дясната ръка и започвате да биете наред тези които са под вашата атака разбира се. Трябва така да разпределите точките си че за продължителността да турнира да направите 4 групи битки по горе-долу равен брой (с цел намаляване на губене на точки сила,интелект и сексапил, защото ще се наложи да биете и такива които не са достатъчно силни да ви дадат достатъчно от показателите). След като като направите битките и в случай, че дори използвате карти (което ще се наложи, зада освободите място за евентуални карти от куестовете), гледате вашите куестове и ако в даден куест (труден или среден, защото в лесен трудно се падат карти за точки за битки, но все пак е възможно така че, следете и тях като сменяте) имате приличен брой карти за битки (около 14-15 битки от куест, макар, че може и много повече да ви даден един куест стига да сте късметлии) минавате куеста и като останат тези, които не задоволяват броя на нужните битки натискате бутона "Смени" в менюто за куестове. При смяна гледате пак дали има някой удобен за Вас куест и ако има - го минавате и така един вид "прецеждате" куестовете докато не ги минете всичките със задоволителен резултат от карти за битки (имайте впредвид, че в 00:00 ще дойдат нови куестове, с които процедираме по същият начин).Биете агентите редовно (може да вземете и екстрата "Атаки над агенти" но това е в случай, че сте перфекционисти). След като всички тези битки ги направите на 4 равни порции, ше сте на едно от първите места, ако не дори на първо място по победи.

Турнир по рекети - Тук е добре да нямате нито един рекет преди началото на турнира, тъй като, рекетите се отчитат за завоювани след началото на турнира. За да сте на топ позиции в този турнир е добре да сте в силна банда (за да имате по-голяма рекет атака) и да сте се запасили с гранати за всеки случай. При начало на турнира започвате да завземате всеки свободен рекет без значение какъв е (след турнира ще ги премахнете за да не ощетявате съотборниците в бандата Ви, защото вашият брой рекети определя тяхната рекет атака/защита). Гранатите, които споменах се използват в случай, че имате максималният брой рекети чрез офиси (460) и атаката ви е прекалено ниска за да вземете още, а са Ви нужни за да спечелите. Тогава със саботаж с граната вземате рекет без значение колко му е защитата. Имайте впредвид, че съперниците ще се опитат да ви ощетяват като взимат вашите рекети ако сте с 460.

Турнир по излизания от затвора - За този турнир трябва да имате много време за игра (почти 24 часово) от началото до края на турнира до края трябва да влизате в затвора и да излизате чрез бунтове, измъквания за връзки (не се препоръчва, защото ще са Ви нужни за тренировки) или излизания с кредити (ако имате доволна сума кредити не е изключено като вариант). За да се улесни спечелването на този турнир за Вас, трябва да свалите специалния предмет "Кубинки" в инвентара и да рестартирате уменията, като не вдигате нито едно ниво на умението "Боец" - това е с цел, да спадне границата на риска в която ставате с висок риск и по този начин много по-бързо влизате в затвора в сравнение с играч, който не е махнал "Боец"-а си. Правите максимален брой излизания за 24 часа и печелите турнира. (Имайте предвид че трябва да следите дали някой от вашите съперници използва кредити - личи си по това, че илизат от затвора много бързо при положение, че не стават бунтове. В този случай, ако нямате кредити или не Ви се дават за този турнир - по-добре не стойте 24 часа на компютъра ако няма да вземете поне 2-ро място в турнира, защото не си заслужава.

Турнир по опит - За спечелването на този турнир е много по-лесно ако сте избрали начина на игра без умението ученик. Качвате умението ученик на максималното възможно ниво, което можете и слагате възможно най-голямо ниво "Лаптоп" (в най-добрия случай 5/5). Преди турнира е в помощ да сте събрали 20x1000 + 20x10 000 + 20x100 000 карти за опит. След старта на турнира започвате да биете играчи които Ви дават опит (тук отново може да се закупи опцията "Дясна ръка", за да биете по-силни от Вас играчи и да печелите повече опит).


Относно връзките - През целия сезон събирате възможно най-много връзки, които ще се използват в края на сезона за тренировки за да качите възможно най-много показатели (по време на сезона се използват редовно за закупуване на карти за сила,интелект и битки x10).


Агентите са много важна част от играта Ви. На всеки 6 часа ви зареждат 5 броя атаки над агенти, като нови агенти излизат на всеки 15 мин. от кръгъл час (т.е. в 01:00, 01:15, 01:30 и т.н.).


За това имам време за сега. Ако съм изпуснал нещо (тъй като стана много дълга темата и загубих какво споменах и какво - не) кажете и ще го допълня. Благодаря за отделеното време.


+2 репутация - ОбичамРусиКаки
« Последна редакция: 3/08/2017 03:52:08 pm от ОбичамРусиКаки »

psychosociall

 • Публикации: 405
 • Репутация +0/-3
 • YNWA!!
Re: Уроци за начинаещи - 29.07.2017г.
« Отговор #1 -: 30/07/2017 07:20:23 am »
Мисля, че си изпуснал частта с вдигането на ученика в края на сезона и какви точно хора/нива е нужно да бие, ако използва този начин на игра

Aphox

 • Публикации: 11
 • Репутация +2/-0
Re: Уроци за начинаещи - 29.07.2017г.
« Отговор #2 -: 30/07/2017 08:52:25 am »
Благодаря! Добавих ги.

vico81

 • Публикации: 77
 • Репутация +0/-0
Re: Уроци за начинаещи - 29.07.2017г.
« Отговор #3 -: 30/07/2017 11:24:14 am »
Поздравления за детайлното описание което си направил ! Искам да добавя някои неща които може би е правилно да добавиш в това ръководство за играта. Първото което ми направи впечатление е че си описал турнира по сила (интелект) от гледната точка на играч който играе без ученик а предимството което има играч с ученик е огромно и се изразява в следното : и двата вида игра (с ученик или без) могат да натрупат еднакво количество карти и тренировки само че разликата в турнира се изразява в това че химика при единия е с огромни стойности докато при този с ученика може да слезе доста ниско а връзките нямат ограничение както картите . За турнира по арести мисля че е редно да се спомене че не е просто надбягване на коне и най бързия печели а по скоро има и отстраняване от турнира ако противника бъде хванат с риск така че си заслужава да се поглеждат противниците дали правят битки ако е например ден на опита както и да се погледнат за данъци в 00:00 часа . Също така за този турнир помага високата граница на риска гарантирана от умението боец . За турнира по излизания от затвора е важно да се спомене да не се бърза с пластичната операция защото е голям коз в края на турнира . За турнира по опит не си споменал че е много важна играта която предлага бандата в която си защото от нападения и задачи се вади много добър опит за да не го правим ръководството само за този сезон е добре да кажем и за опита който дава бойния клуб защото той е взимал доста турнири по опит . Агентите също играят много важна роля тук защото те са битки където не може да има засада . Записването за тези турнири е удачно да се прави в началото на категорията в която участваш защото когато си например ниво 101 ще имаш доста повече хора за атака с опит от играч който е в челото на класирането по нива . Това е което се сетих за момента дано е от помощ за тези които пропускат да се запишат за турнирите изпускайки една интересна част от играта .

Aphox

 • Публикации: 11
 • Репутация +2/-0
Re: Уроци за начинаещи - 29.07.2017г.
« Отговор #4 -: 30/07/2017 04:39:17 pm »
Благодаря, пропуснати са тези неща, наистина. Така става като пишеш всичко на един път :D

Бай Вътьо

 • Публикации: 1521
 • Репутация +19/-13
Re: Уроци за начинаещи - 29.07.2017г.
« Отговор #5 -: 2/08/2017 09:58:22 pm »
Не съм го чел цялото, но от многото писано виждам, че си се постарал. Бих те коригирал малко с турнира по арести, ноо колкото повече остане тайна, толкова по-добре. Най-хубавото ще го оставя за себе си, но това да се затваря таба при 50-100 риск не е нужно. Аз лично оставям таба и гледам през кратък интервал от време, тъй като е напълно възможно въпросния играч да прави битки и в момента да изчаква просто някой да се открие или току що да е излязъл от затвора - или да се е измъкнал от детективите, тъй като при успешно "бягство" си с 50 риск. Най-забавно е когато правят куести. За този турнир е важно да помниш кой си арестувал, тъй като понякога секунда забавяне и изпускаш 1 точка. Особено, ако имаш сериозна конкуренция. И едно доста важно нещо още - този турнир изисква време, отстраняването на конкуренцията е задължително по всякакъв начин - следене и арестче без подкуп, засада, аз битки не правя по време на такъв турнир, че не знаеш кой на кого е дал кредит да те засади.

Има един начин за правене на арести сравнително по-бързо, не е на 100% надежден, но в правилния момент съм правил 20-30 ареста в рамките на 5 минути макс. Него ще оставя някой друг да го сподели, възнамерявам някой ден отново да играя тоя турнир и е по-хубаво да си знам нещо, което не знае всеки. :)
Ден след ден живота си минава с бърза скорост, всичко си отива, друго остарява.. Обръщаш се назад и поглеждаш, след това се плашиш че нищо хубаво не виждаш.. Замисляш се за миг "Бог ми прощава " и тази мисъл, знам, те успокоява.. Но въпреки това сълзите са в очите ти, усещаш натежал е камъка в гърдите ти.. Продължаваш да вървиш по мъгливата алея, устремен към края и на нея, мъглата става гъста и те задушава, опитваш се да дишаш, но не ти се получава.. След още крачка си вече на земята.. Оглеждаш се за някой, да те извади от лайната.. Искаш времето назад да върнеш, но не можеш.. Нямаш сили сам да си помогнеш..

_DEVИЛ_

 • Публикации: 7
 • Репутация +0/-0
 • 17_08_15
Re: Уроци за начинаещи - 29.07.2017г.
« Отговор #6 -: 12/08/2017 09:58:00 pm »
Браво,страхотно описание за начинаещите,а и не само има всякакви само вярващи играчи,които не знаят/не са знаели и 1/3 от написано.  ;)

Относно турнира по излизания,може да се добави следното:
Видите ли _DEVИЛ_ , -JOKIC-  , S60D5 или някой йероглиф,просто пропуснете турнира,или се помъчете да си осигурите 2ро място,ако може без връзки/кредити.
Лека игра на всички !   ;D
« Последна редакция: 12/08/2017 10:38:33 pm от _DEVИЛ_ »
17_08_15