Новини: Промените в сезон 5.4 можете да откриете тук - http://forum.bgmafia.com/index.php?topic=65221.0

Автор Тема: Връщане на старите наказания.  (Прочетена 1138 пъти)

Бай Вътьо

 • Публикации: 1521
 • Репутация +19/-13
Откакто се промениха наказанията за обиди, всеки си псува, обижда и какво ли още не свободно, тъй като наказанието изобщо не е наказание. Обиждаш и ти лепят 1 ден комуникативен бан. Чудо голямо. Предложението ми е да се върне старото правило, с което при обида получаваш 3 часа забранен достъп до акаунта. Като нямам предвид да изредиш нечие семейство до 9-то коляно и да отнесеш 3 часа, а да се натрупва. Спомням си времената, в които бях по-бурен в чата как съм стоял с бан ден-два. Ей това да се върне сега. Като ще е наказание, нека бъде наистина такова. И 3-те часа пак не е най-старото, 3-те часа е олекотената версия така да се каже. И най-вече наказанията наистина да се налагат, независимо кой е привинилия се, дали се бори за нещо или не. Всичко под ножа. В момента комуникацията между играчите е под всякаква критика. Всеки ден с Денев докладваме обяви с обидно съдържание, но както споменах вече - този вид наказание не те ощетява по никакъв начин и всеки си обижда наред.

Някои ще кажат, че ще изгубят играчи така, но реално е нож с две остриета. Губиш играчи, когато наказваш, губиш играчи и когато нищо не правиш. От едната страна ще мрънкат тези, които са със спрян достъп до играта, а от другата ще мрънкат останалите, които са отнесли куп обиди, а няма реално наказание. Малко сме, да, но това съвсем не означава, че трябва да стоим да се нареждаме по цял ден без да отнасяме наказания. Читави наказания. Отделно комуникативния бан не те спира напълно да пишеш, чрез подаръци спокойно можеш да продължиш да си нареждаш, а при подаръците няма игнор. Затова най-приемливо решение за ограничаване на обидите според мен е 3 часов бан/обида. Когато съществуваше този вид наказание, пак имаше обиди, но не чак толкова.

А обида към член от екипа е 3 дни минимум. Всички сме хора, никой не е нещо повече от просто човек. Каквото е за едните, такова и за другите. Независимо към кого е отправена обидата - бан 3 часа.

Нещо друго. В момента бана за използване на робот е 3 часа, което е смешно. Хващаш човек, който нарушава едно от основните правила и само 3 часа бан. Минимум 3 дни трябва да бъде.

Добавяне на правило за комуникация ограничаващо спама във вестника. Вестника е да рекламираш, а не да чатиш. В момента една група хора го използват като чат. Едно, че е дразнещо и друго, че се задръства вестника с глупости. Сегашния вид наказание за обиди - комукативен бан да бъде за задръстване на вестника - 1 ден забрана за писане. Друг вариант би бил да се сложат във вестника определени "фрази" и който иска да пуска обява да си избира какво рекламира, а не свободно да си пишем каквото ни дойде на акъла.

Това е. Поздрави: Додо :)
« Последна редакция: 28/08/2017 06:37:03 pm от Бай Вътьо »
Ден след ден живота си минава с бърза скорост, всичко си отива, друго остарява.. Обръщаш се назад и поглеждаш, след това се плашиш че нищо хубаво не виждаш.. Замисляш се за миг "Бог ми прощава " и тази мисъл, знам, те успокоява.. Но въпреки това сълзите са в очите ти, усещаш натежал е камъка в гърдите ти.. Продължаваш да вървиш по мъгливата алея, устремен към края и на нея, мъглата става гъста и те задушава, опитваш се да дишаш, но не ти се получава.. След още крачка си вече на земята.. Оглеждаш се за някой, да те извади от лайната.. Искаш времето назад да върнеш, но не можеш.. Нямаш сили сам да си помогнеш..

Axl_Rose

 • Гост
Re: Връщане на старите наказания.
« Отговор #1 -: 28/08/2017 09:49:47 pm »
Абсолютно съм съгласен.

Коментирайки отзад-напред, ще отбележа и в тази тема, че от почти самото начало на този сезон (не знам дали и в миналия е имало същото явление), агенти се бият на поразия с роботи, за което явно знаят всички, но никой не обръща внимание.

По отношение на наказанията искам да допълня, че преди 5-6 години съм получавал 3 дни ефективен бан, само заради споменаване на думата "хак" в свое шеговито писмо към друг играч, а в момента се пускат обяви, в които се заявява открито, че администратори "пишели точки за битки и показатели" на еди кои си играчи... Появява се 1 нов играч и чете такава обява, която си седи 24 часа непремахната и ненаказана, чете я отново след 3 дни, чете я отново и след още 5 дни. Е - този играч, дали ще се върне в следващия сезон да играе, след като чете ежедневно такива неща и идва и ми казва: "Щом говорят толкова често, значи има нещо вярно в това - аз се отказвам, защото явно нямам шансове" (ако някой си разпознае думите, моля да ме извини, че го цитирам без позволението му - просто давам пример).

По отношение на обидите - в последните 10-12 сезона просто се слиза не до животински и първични, ами до толкова низши нива, че направо се чудя на тези хора... имат ли някакво себеуважение въобще... Намесват се роднини, приятели, близки, които нямат нищо общо с играта, да не говорим, че преди няколко сезона се намесваха и децата на някои от играчите... Жалка история, тъжна дори...

Комуникативните банове и подаръците... Получавам подаръци дори със заплахи за физическа саморазправа. На въпроса ми, дали администрацията има контрол над това - отговорът беше: "Само ако съдържат думички, които са зададени като обидни в автоматичната ни система". ОК - за мен е лесно или да игнорирам такива заплахи или (както в конкретния случай) да ги препредам за разглеждане на съответните органи, които могат да вземат отношение по темата, но какво би направил някой младеж, който за пръв път влезе в играта и някой идиот с психични отклонения започне да му изпраща такива заплахи?

Явно е, че всичко е оставено на самотек, но е жалко, че дори нещата, които биха могли да бъдат контролирани, са оставени на положение, което доубива окончателно всичко хубаво, останало в любимата ни игра.

psychosociall

 • Публикации: 405
 • Репутация +0/-3
 • YNWA!!
Re: Връщане на старите наказания.
« Отговор #2 -: 29/08/2017 02:02:41 am »
Абсолютно съм съгласен.

 а в момента се пускат обяви, в които се заявява открито, че администратори "пишели точки за битки и показатели" на еди кои си играчи... Появява се 1 нов играч и чете такава обява, която си седи 24 часа непремахната и ненаказана, чете я отново след 3 дни, чете я отново и след още 5 дни. Е - този играч, дали ще се върне в следващия сезон да играе, след като чете ежедневно такива неща и идва и ми казва: "Щом говорят толкова често, значи има нещо вярно в това - аз се отказвам, защото явно нямам шансове" (ако някой си разпознае думите, моля да ме извини, че го цитирам без позволението му - просто давам пример).

Не мислиш ли, че ставаш нагъл, при положение, че всички видяхме доказателства, че ти пишат показатели? ;D

По самата тема: Ясно е, че ако такива наказания се въведат ще намалим нападките във вестника, да се надяваме някой да се сети, че тази игра все още я има и да промени това-онова.

vico81

 • Публикации: 77
 • Репутация +0/-0
Re: Връщане на старите наказания.
« Отговор #3 -: 29/08/2017 02:30:15 am »
в който и съд да представиш снимки и ги поставиш до думите на някой снимките имат по голяма тежест без значение е колко пъти ще повториш че са клевети това са само думи а пък не се случва престъпник да иде и да каже в полицията "аз съм престъпник" така че си трай по този въпрос докато не излезнат доказателства които да защитават голите ти думи ....освен това и тук се виждат обидите ти защото нямаш никакви доказателства че този човек е психично болен което директно трябва да доведе до наказанието ти ако не можеш да представиш такива които да са неоспорими така че спри се да плюеш че до вчера пишеше по обявите за женски полови органи днес тръгнал позиция да дава за обидите и да говори кое отказва играчите ...
по темата съм изцяло "за" защото езика в играта е под всякакво ниво след като играч който не може да си контролира нервите пише за бандата ми че сме продажници просто защото използваме опция в играта и без да сме го обидили с нищо

vico81

 • Публикации: 77
 • Репутация +0/-0
Re: Връщане на старите наказания.
« Отговор #4 -: 29/08/2017 02:48:31 am »
чувстваш ли се уплашен от заплахите му  ;D само да подчертая нещо аз не разпространявам клевети биха били клевети ако са доказани като такива и аз ги разпространявам в случая аз просто обсъждам изтеклите снимки от твой чат които са били публично изложени тук (и не са били оборени с нито едно доказателство) но пък с удоволствие ще ида до районното ако ме извикат с надежда да се засечем на входа на районното след даването на показания ....така да си поговорим и да обсъдим бгмафията не друго  ;D

да добавя и друго това че някой не те харесва не значи че е задължително психично болен и ако не представиш доказателства от здравно заведение което да е издало свидетелство за това то директно си за наказание ....защото ето това вече ще е клевета и обида едновременно
« Последна редакция: 29/08/2017 02:58:19 am от vico81 »

psychosociall

 • Публикации: 405
 • Репутация +0/-3
 • YNWA!!
Re: Връщане на старите наказания.
« Отговор #5 -: 29/08/2017 02:58:08 am »
Сега разбирам защо ти лепят епитетите , с които си известно дори сред собствените си съотборници... Както и да е - не искам да цапам стойностната тема с дискусия върху пошлите ви простотии.

Какво по-точно имат общо шегите, които се състоят сред съотборниците ми? Ако бяха с цел да ме обидят нямаше да съм там, не мислиш ли? Няма с какво друго да ме захванеш явно, жалко. Караш ни да разваляме хубавата тема с присъствието си и наглите ти изяви. Когато си виновен - признай се за такъв, мълчи и си играй играта.

vico81

 • Публикации: 77
 • Репутация +0/-0
Re: Връщане на старите наказания.
« Отговор #6 -: 29/08/2017 03:09:59 am »
аз също коментирах темата но коментирах и твоя пост който се опитва да освидетелства нещо недоказано което е най важното за мен и добре ако се намеси полиция да разчитаме че случая ще се разплете което ще е добре за всички за да се знае истината ....ако случайно ме повикат за страна по случая разбира се че ще дойда но ако не се случи такова нещо не виждам смисъл да идвам където и да било за теб просто поради причината че след играта при нас си ми крайно неприятен това е положението ще изчакаме разглеждането и ако полицията каже че нямаш нищо общо с тия снимки то ще им повярваме .....но по скоро ми се струва че жалбата която си подал до там е единствено за заплахата и не вярвам полицията да хване да се занимава със снимките дали е побутван аксела от някой тук което ще направи така че мнението за тях да си остане че са истински пък вие какво ще направите там със заплахите ваша си работа ....мен ме интересува само материала със снимките и ако не се обори с доказателства той остава достоверен без значение е какъв ще е изхода от проблема с заплахите защото той си е отделен случай

Axl_Rose

 • Гост
Re: Връщане на старите наказания.
« Отговор #7 -: 29/08/2017 03:24:19 am »
Додо, сори за поредния спам - изтрий, моля те всичко, което сметнеш за излишно, защото темата е важна, а за пореден път се превърна в повърня от хейт.

Извинявам се, че се поддадох отново и участвах с аут-ъф-топик изказвания.

vico81

 • Публикации: 77
 • Репутация +0/-0
Re: Връщане на старите наказания.
« Отговор #8 -: 29/08/2017 03:24:46 am »
ако случайно ме повикат за страна по случая разбира се че ще дойда но ако не се случи такова нещо не виждам смисъл да идвам където и да било за теб

не се залъгвай че ще ти помогна с нещо когато и за каквото и да е само ако съм страна по случая а не за да се разхождам до някъде за да свидетелствам по проблемите ти с някой играч ...това си е твоя битка ще си я водиш сам както казах мен ме интересуват само снимките ако има начин да се докажат верни ли са или не защото искам да играя справедлива и честна игра

да кажа още нещо по темата предлагам изцяло да се забранят всякакви обръщения от играчи към когото и да било (в обявите на вестника) ако не е свързано със заведенията в играта има си лични съобщения за комуникация а тези обяви с всякакви песни поздрави (има си подаръци за тая работа) и диалози между играчите изолират малкото хора които искат да развият някакво заведение и на практика дават кредитите си за да видят обявата им веднъж на ден за да си говорят играчи което е лудост така вестника поддържа конфликтите а не бизнеса в играта .....давам мнение по въпроса защото все още играя тази игра макар и на много ниски обороти и все още чакам може би да се оправи някой ден ....

Axl_Rose

 • Гост
Re: Връщане на старите наказания.
« Отговор #9 -: 29/08/2017 03:38:23 am »
мен ме интересуват само снимките ако има начин да се докажат верни ли са или не защото искам да играя справедлива и честна игра

Точно за това говорех и аз... Професията ми позволява да ти направя такива перфектни монтажи на изказванията, само от няколкото съобщения, които имам от теб, че след като ги пусна тук, да те е срам повече да се появиш, но въпреки че го мога, не съм и няма и да го направя, просто защото е твърде пошло и само малките деца (ако ме разбираш правилно), могат да ги вземат насериозно. Мога да ти направя ако искаш и разговор между Релоудид и собственика на играта, в която коментират как да направят шампион играчът Хикс, мога да ти направя и разговор между Анджелина Джоли и Брад Пит, в който тя му казва, че го зарязва, защото е влюбена в теб. :)
На практика всеки малко по-образован в сферата на любителския софтуер за имидж-обработка би могъл да ти го направи (кой по-добре, кой по-прозрачно) - единствено твоята нагласа към това, което ще видиш определя, дали ще го приемеш за клевета или за верую в живота си :)

Твоя воля, капитанче.

m1n1mal1s7

 • Публикации: 20
 • Репутация +0/-0
Re: Връщане на старите наказания.
« Отговор #10 -: 29/08/2017 04:05:48 am »
Снимките, които бяха изложени срещу теб са напълно реални, иначе въпросния играч(както ти обичаш да казваш Х) нямаше да се крие в миша дупка а щеше да дойде и да отрече, но явно действията(или по-точно бездействията) говорят сами за себе си.


По темата - напълно съм съгласен, някои хора този сезон си позволяват много - обиждат, че и нагло(слагат точки и запетаи с цел да не ги банват, те си знаят кои са)  ;)
А други спамят безцелно, само глупости и една обява я сменят по 50 пъти на час(отново пълна с простотии)
« Последна редакция: 29/08/2017 04:09:54 am от m1n1mal1s7 »

Axl_Rose

 • Гост
Re: Връщане на старите наказания.
« Отговор #11 -: 29/08/2017 04:14:51 am »
В колко теми трябва да отричам? Въпросният играч Хикс, който е наклеветен тук съм аз, ако нещо не си се ориентирал и то с клевети, произтичащи от играчът Y, който явно е единственият с незаконно придобита титла,  за която вече подадох петиция да бъде сторнирана с оглед на представените от самия него доказателства, че всъщност той е имал връзки с административни лица точно в момента, когато я е придобил.

Между другото - точно се появяваш навреме, защото си говорихме за клеветите в обявите, които уронват престижа на играта, а ти си редовния подател на такива обяви и вече съм изискал неколкократно ефективно наказание за това, в което превръщаш играта с твърденията си.

Държиш ли твърдо на тезата си, че администраторите ми "пишат точки за битки и показатели"?

Хайде мъжленце - прояви смелост!

vico81

 • Публикации: 77
 • Репутация +0/-0
Re: Връщане на старите наказания.
« Отговор #12 -: 29/08/2017 04:29:00 am »
искам да кажа своето мнение как трябваше да се процедира въпроса за да няма съмнения днес а именно веднага както излизат снимките не се трият а се разглеждат от всички и ако някой намери доказателство че са фалшиви и го докаже веднага човека който ги е публикувал да си носи отговорност но заради действията на администрацията която изтри снимките веднага в хората винаги ще има съмнение че те са истински иначе не биха ги трили а биха ги оборили ....още повече ти си специалист веднага щеше да намериш къде личи че са фалшиви щеше да се проведе обсъждане където да се види истината но към днешна дата снимките са изтрити и никакви доказателства със снимки на каквото и да било няма че това е било лъжа и измама просто защото са действали така все едно да замажат случай а не да се разплете положението и да се стигне до истината така че може и да можеш да направиш перфектен монтаж но тук не говорим за умения а за това че снимките не са доказани като фалшиви от никого и до ден днешен повтаряш че не е така но ние не очакваме и да кажеш че е така съдейки по действията ти които съм видял аз не очаквам да си признаеш дори да са истински и точно за това очаквах доказателства по случая а не да се замете с метлата и после да се мълчи ....това не помага на имиджа на играта и да прав си че е лошо да се пише това всеки ден но пък хората всеки ден си мислят за това че може би са вкарали пари/време и просто участват в театър и за това няма никакви доказателства че не е така защото снимките бяха изтрити

psychosociall

 • Публикации: 405
 • Репутация +0/-3
 • YNWA!!
Re: Връщане на старите наказания.
« Отговор #13 -: 29/08/2017 04:33:15 am »
Мисля, че прекалено много излязохме от контекста на темата, в която пишем. Не му е мястото точно тук за тези спорове, така че по-добре да бъдат прекратени. До никъде няма да се стигне и без това.

Axl_Rose

 • Гост
Re: Връщане на старите наказания.
« Отговор #14 -: 29/08/2017 04:41:46 am »
Не е първият, не е и последният случай, в който администрацията не взема правилните решения в правилния момент (да напомня казуса с бъга в бойния клуб?), но отново ще подчертая, че това не зависи от лицата, натоварени с тази отговорност, а от реално заинтересованите страни (конкретно казано - собствениците на играта). Точно поради тази причина нямаме и ефективни наказания за грозни обиди, които се леят навред, клевети без покритие, заплахи и всичко останало, което се случва в този сайт. Всичко се движи от интереса за максимизиране на печалбата от "жътвата" на издиханията на нашата любима игра... "Този зарежда кредити - няма да го закачате - ще му направите нов акаунт ако трябва"... "Този също зарежда - нищо, че сийтър му е разпродал акаунта, оправете го."... "Този също зарежда - нека ни обвинява, че правим машинации - няма да го закачате, даже и да ни псува"... Това е реалността, срещу която се боря години наред, но тя все повече рецидивира и се стига до момент, в който вместо да се раздава правосъдие, нещата се размиват, за да си продължи всичко по старому и да има още повече урожай от всички посоки.

Ако се спазваха всички правила (това вече напълно по темата), заложени в устава на този сайт, досега 80% от играчите в топ 50 в този сезон (включително и аз) трябваше да бъдем с перманентен бан, а всъщност ние си се псуваме на воля, просто защото по този начин харчим допълнително кредити... същото беше и с бойния - въртиш часовника - харчиш повече буустове - респективно и повече кредити за всяка битка... Защо да се предприемат мерки срещу това (от чисто бизнес-гледна точка)?

Мъжленцето - сега е момента да кажеш пак, че на мен ми "пишат битки" и че имам връзки, ако искаш :)
« Последна редакция: 29/08/2017 04:51:34 am от Axl_Rose »