Новини: Промените в сезон 5.4 можете да откриете тук - http://forum.bgmafia.com/index.php?topic=65221.0

Автор Тема: Последно  (Прочетена 1883 пъти)

Christian

 • Публикации: 143
 • Репутация +0/-0
 • когато не можеш да се сетиш кво да напишеш
Последно
« -: 16/04/2018 11:43:00 pm »
Това е може би последната ми тема в този форум .. (свързан с бгмафия)

Имам само един въпрос към всички играчи, и той е харесва ли ви играта ?
Дали играете защото ви носи удоволствие, или просто за да мине времето с някой приятел ?
Дали ви харесва да правите ежедневната рутина в играта още откак се събудите ? (тренировки, куестове, битки и най хубавата част (поне за мен) сейфовете)
Бихте ли почнали друга онлайн игра, която има хиляди играчи онлайн, и постоянно програмистите вкарват нови иновации ? Какво точно бихте искали да се промени ? Не говоря за нов дизайн, нова визия или някое друго NPC в повече, а за самата атмосфера, която преди беше невероятна, дори и да не си силен играч, а сега е същинско мъртвило. Бихте ли давали стотици левове за да се ''биете'' без конкуренция и да се радвате, че сте в един списък (вече забравен и от Бога) който е неизвестен никому ? Това доставя ли ви някакво удоволствие ? Годините минават, нещата би трябвало да вървят в добра насока, но сега дори и на администрацията не и пука. Няма да отварям теми, за които нямам доказателства, разбира се , че имат взимане-даване с определен кръг от играчи.

Имам един въпрос и към собственика на фирмата ''BIG MAGE'', така ли ще остави нещата ? Ако наистина не му се занимава, за какво просто не продаде играта на фирма, която наистина ще е развие в добра насока ?
Наистина ли иска да има ''игра'' във която играчите дори не могат да напълнят един блок в жк.Люлин например по активност ? За какво почти ежедневно някой се оплаква, че друг използва бъгове за пари и кредити ? За какво, вече толкова време никой админ не се оплачи или да подаде молба към господин Деков (извинявам се ако съм му объркал фамилията). Нали за това са админи и това им е работата, било то и доброволна ?

Това е от мен, ако някой изобщо прочете темата нека да напише какво иска да се промени, а който има още по-голямо желание да подобри нещо в играта и да върне предишната атмосфера нека принтира темата, да е  прати в писмо, направо на адрес и да очакваме, че някой от по високите етажи нещо ще промени .

Tester333

 • Публикации: 3
 • Репутация +0/-0
Re: Последно
« Отговор #1 -: 17/04/2018 03:57:46 pm »
И аз съм си мислел да напиша подобна тема но не виждам смисъл честно казано при положение че админите последно са писали тук преди около 5 години :)

За 1-вата част от поста няма какво да коментираме тъй като всеки знае че това е положението и то от няколко години насам..

Относно защо Биг Мейдж не убиват играта или не я продават - Кой ще купи тази игра за нереалната сума от няколко стотин хиляди (лева/долара) която те и търсят?
В момента положението им е такова че те без да влагат почти нищо в тази игра (освен да плащат на 1 админ и то кой знае колко му плащат щом влиза 1 път в седмицата има/няма и толкоз) получават доста добра сума пари от играчите които са будали да зареждат кредити все още (да, дори и аз съм в това число).

Както съм говорил и с други играчи а и писах и на един от админите, смятам да направя копие на играта като личен проект и бих предложил на собствениците ако искат да помогнат срещу някакъв процент печалба или пък въобще да не се занимавам с тях и да си го направя сам макар и по-дългото време за разработка - но за това може би е по-добре една нова тема там да се коментират тези работи.

ОбичамРусиКаки

 • Глобален модератор
 • *****
 • Публикации: 5275
 • Репутация +35/-35
 • thunderr123
Re: Последно
« Отговор #2 -: 17/04/2018 06:43:59 pm »
И преди съм го казал, пак ще го повторя, защото явно доста от вас не го разбират.

Играта бе създадена във време, в което интернета беше нещо сравнително "ново", в което "нещо" нямаше конкуренция от страна на игри, приложения и пр. С времето обаче нещата се променят, вие - играчите виждате тези с червените облекла в играта и смятате че нещо зависи от тях - всъщност изобщо не е така. Малцина разбират и знаят как стоят нещата в една фирма, игра или каквото и да е... Ние сме просто "работници", които работим за добрата дума... която явно липсва от доста време насам в играта. Пиша в момента като играч, който е част от играта вече 10 години, а може би и повече. Прекарал съм повече време в нея от колкото 99% от играчите и знам, мен също ме боли да виждам че играта вече не е същото, което беше преди години.

Истината е че времената се променят, браузър игрите вече далеч не са толкова известни и далеч не са бизнес в който може да се инвестират парите, времето и ресурсите, които са си стрували преди години. Сами виждате за година колко много се променя интернета, програмите, игрите и абсолютно всичко около тях. Повечето от браузър игрите, които вие знаете и познавате - дори и да се работи върху тях, активността им бавно, но сигурно спада. Остават само "старите кучета", които играят въпросната игра от години и на които не им допадат игрите на новото поколение. Помня преди години училището, в което учих - 90% от учениците (в това число и аз) играеха играта... Същото е било не само в моето училище, ами и в почти всички. Вече повечето от тези хора са на 20+ години, някои дори на повече. Смятате ли че това поколение (всичките тия 90%) биха продължили да отделят времето и изобщо да се сетят за игра след толкова години? Да могат да отделят пари от тяхната закуска само и само да заредят кредити? Не... Повечето вече мислят за това как ТЕХНИТЕ деца да не стоят гладни, а не те самите. Всеки един живот се променя, някои все още се интерсуват от тези игри, но вече далеч не са толкова много. Новото поколение няма да седне да играе бгмафия, нито пък която и да е друга "стара" игра... Имат GTA, Fortnite, Ферми из фейсбук, cs, minecraft и пр. - такива игри харесват новото поколение, а когато ние бяхме на техните години - нямаше такъв избор. Браузър игрите бяха нещо свежо, ново... Пълно с живот и интерес от страна на масата потребители.

А това че се отнасяте вие като играчи с екипа по този начин и обиждате всеки един от нас с какви ли не думи - не ви прави чест. Както казах - работим за добрата дума и за обичтта ни (ако мога така да се изразя) към играта, а в замяна получаваме напълно незаслужено отношение. Когато смените столовете от играч на член на екипа, тогава може да разберете какво се опитвам да кажа. Мисленето ми беше същото като вашето - но далеч не стоят така нещата, както повечето от вас смятат.

И в момента говоря от мое име, не казвам нещата от името на целият екип... Ако някой от тях желае, той също може да се включи със собствено мнение. Но така стоят нещата в моята глава и така мисля аз, жалко че трябва да го напиша за да го разберете.  :)

Christian

 • Публикации: 143
 • Репутация +0/-0
 • когато не можеш да се сетиш кво да напишеш
Re: Последно
« Отговор #3 -: 17/04/2018 11:16:54 pm »
И преди съм го казал, пак ще го повторя, защото явно доста от вас не го разбират.

Играта бе създадена във време, в което интернета беше нещо сравнително "ново", в което "нещо" нямаше конкуренция от страна на игри, приложения и пр. С времето обаче нещата се променят, вие - играчите виждате тези с червените облекла в играта и смятате че нещо зависи от тях - всъщност изобщо не е така.
Прочетох целият ти пост.

Как ще ми обясните това тогава
Наистина гта,цс,майнкрафт,форест,нфс,батълфилд и др. завзеха пространството, но те не са браузърни игри и не всеки може да си ги позволи. Нека да уточня как аз се ''свързах'' с играта.
Когато бях 4-5-6 клас ( не помня точно ) един от даскалото се хвалеше пред приятели, че имало една много интересна игра. Заслушах се, и го попитах за кво иде реч, той ми отговори, че можеш да пиеш в клубове, да трепиш полицай , да играеш на турнири, да обираш банки да караш коли да си имаш кучета барове абе къвто е света на бгмафия. Не помня кой сезон беше но помня че можех да си купя порше и ситроен ц4 още след 1 час игра. Играта ми хареса, просто защото идеята е добра, проста е и наистина зависи най-вече от уменията освен ако се си pay to win играч.
Мисълта ми е, че ако играта е в ръцете на подходящият собственик, гта и цс няма да са оправдания, защото винаги има деца, тиинейджъри на които тази игра може да им хареса , говоря за поколението 2002 насам, защото както и ние сме били деца, така и сега и винаги ще има деца, а не само ''стари кучета''

ОбичамРусиКаки

 • Глобален модератор
 • *****
 • Публикации: 5275
 • Репутация +35/-35
 • thunderr123
Re: Последно
« Отговор #4 -: 18/04/2018 12:41:09 am »
Този сайт който го изпращаш няма абсолютно нищо общо с браузър игрите за които говоря... Или поне не с идеята на играта, в която сме. Не мисля че има нужда да обяснявам защо и как, сам можеш да откриеш "10те разлики". Просто не е само "една игра".

Отделно игрите почти всеки може да си ги позволи, като се има в предвид че има и доста безплатни, които са на изключително добро ниво и са известни доста вече. Кой не може да си позволи CS:GO например? Играта струва 10 долара, при намаление може да се открие на 50% по-ниска цена. Може и да живеем в бедна държава, но всеки може да отдели тези 10-15 лева... И нека да сме честни - в семейството ми има доста деца, племенници, братовчеди, братовчедки и пр., но на нито един от тях не му допадат браузър игрите под каквато и да е форма. Смея да твърдя че масата тийнеджъри също са така... Дали ще играят lol, cs или каквато и да е друга игра - няма значение. Тези игри са вече на върха на класациите относно бизнес, работна ръка, потребители и най-вече пари в играта.

Аз се надявам не по-малко от вас (играчите) играта да тръгне в различна насока във възможно най-кратък срок, но това далеч не зависи от хората със звездички, които виждате в играта. Вероятно сме буфер за контакт играчи със собственик, и също така сме буфер за доста негативни "ситуации" между играчите, защото никой друг не виждате зад "колисите" освен нас, разбираемо е това... но нека не е по този начин.

Tester333

 • Публикации: 3
 • Репутация +0/-0
Re: Последно
« Отговор #5 -: 18/04/2018 09:37:58 pm »
Аз се надявам не по-малко от вас (играчите) играта да тръгне в различна насока във възможно най-кратък срок, но това далеч не зависи от хората със звездички, които виждате в играта. Вероятно сме буфер за контакт играчи със собственик, и също така сме буфер за доста негативни "ситуации" между играчите, защото никой друг не виждате зад "колисите" освен нас, разбираемо е това... но нека не е по този начин.

Това не е точно така :)
Аз лично съм се отказвал да играя играта поне 3 пъти заради отношението на екипа към играта и играчите - конкретно арогантното поведение на доста хора от екипа които без да дават каквато и да е информация затварят важни доклади, не четат въобще доклади и т.н. И гарантирам със 2 ръце че и доста други играчи са по същия начин. Разбира се тук ще кажа, че и играчите също имат вина за това как се отнасят към екипа и към другите играчи, за което няма какво да се лъжем. Единственото което ме връща към играта са някой и друг приятел и носталгията към онези яки времена когато да гепиш ролекса и да зулиш лаптопа бяха модерни ;)

И тъй като спора е за това че няма хора които да харесват браузърни игри вече, ами къде е иновативността на собствениците, да направят играта на мобилно приложение?
Или сега ще кажете пак че и това не е възможно - да не живеем във 20 век? Има толкова платформи, технологии и туториали как да се ползват тези технологии, за правенето на мобилни приложения, че ме е срам като разработчик, че една такава 10 годишна игра(даже и по-стара) до сега не е открила топлата вода - mobile app development.
И да извадим ли статистики да видим колко хора теглят поне по 10-20 игрички на телефоните си и цъкат денонощно?

Хората са казали че човек който знае как да си поиска винаги ще му дадът! И че човек който не иска да направи нещо винаги ще си намери оправдание!

За това както вече казах, лично ще се заема със това да направя такава игра която да е и УЕБ и МОБИЛНО приложение и смятам да докажа на собствениците колко грешна представа имат за тази игра :)

Christian

 • Публикации: 143
 • Репутация +0/-0
 • когато не можеш да се сетиш кво да напишеш
Re: Последно
« Отговор #6 -: 18/04/2018 10:17:45 pm »
Може и браузър игрите да не са много известни напоследък, но игри като софияуарс и др. събират поне по 200-300 играчи онлайн, а е САМО ЕДНА ИГРА ! Пича със мобилното приложение е прав, но не знам кой мозък ще побере толкова действия на едно място. Тоест как ще стане със агентите, куеста но оставям той да реши. Ще попитам само едно: да не би клаш роял или както беше там да е нещо повече от бгмафия?

БАЛЕРОВАЧКАТA

 • Публикации: 2
 • Репутация +0/-0
Re: Последно
« Отговор #7 -: 19/04/2018 01:05:11 am »
И преди съм го казал, пак ще го повторя, защото явно доста от вас не го разбират.

Играта бе създадена във време, в което интернета беше нещо сравнително "ново", в което "нещо" нямаше конкуренция от страна на игри, приложения и пр. С времето обаче нещата се променят, вие - играчите виждате тези с червените облекла в играта и смятате че нещо зависи от тях - всъщност изобщо не е така. Малцина разбират и знаят как стоят нещата в една фирма, игра или каквото и да е... Ние сме просто "работници", които работим за добрата дума... която явно липсва от доста време насам в играта. Пиша в момента като играч, който е част от играта вече 10 години, а може би и повече. Прекарал съм повече време в нея от колкото 99% от играчите и знам, мен също ме боли да виждам че играта вече не е същото, което беше преди години.

Истината е че времената се променят, браузър игрите вече далеч не са толкова известни и далеч не са бизнес в който може да се инвестират парите, времето и ресурсите, които са си стрували преди години. Сами виждате за година колко много се променя интернета, програмите, игрите и абсолютно всичко около тях. Повечето от браузър игрите, които вие знаете и познавате - дори и да се работи върху тях, активността им бавно, но сигурно спада. Остават само "старите кучета", които играят въпросната игра от години и на които не им допадат игрите на новото поколение. Помня преди години училището, в което учих - 90% от учениците (в това число и аз) играеха играта... Същото е било не само в моето училище, ами и в почти всички. Вече повечето от тези хора са на 20+ години, някои дори на повече. Смятате ли че това поколение (всичките тия 90%) биха продължили да отделят времето и изобщо да се сетят за игра след толкова години? Да могат да отделят пари от тяхната закуска само и само да заредят кредити? Не... Повечето вече мислят за това как ТЕХНИТЕ деца да не стоят гладни, а не те самите. Всеки един живот се променя, някои все още се интерсуват от тези игри, но вече далеч не са толкова много. Новото поколение няма да седне да играе бгмафия, нито пък която и да е друга "стара" игра... Имат GTA, Fortnite, Ферми из фейсбук, cs, minecraft и пр. - такива игри харесват новото поколение, а когато ние бяхме на техните години - нямаше такъв избор. Браузър игрите бяха нещо свежо, ново... Пълно с живот и интерес от страна на масата потребители.

А това че се отнасяте вие като играчи с екипа по този начин и обиждате всеки един от нас с какви ли не думи - не ви прави чест. Както казах - работим за добрата дума и за обичтта ни (ако мога така да се изразя) към играта, а в замяна получаваме напълно незаслужено отношение. Когато смените столовете от играч на член на екипа, тогава може да разберете какво се опитвам да кажа. Мисленето ми беше същото като вашето - но далеч не стоят така нещата, както повечето от вас смятат.

И в момента говоря от мое име, не казвам нещата от името на целият екип... Ако някой от тях желае, той също може да се включи със собствено мнение. Но така стоят нещата в моята глава и така мисля аз, жалко че трябва да го напиша за да го разберете.  :)

ПОПРАВКА АЗ СЪМ ПРЕДИ 99%, ОТ ВСИЧКИ ВИ ОТ ПЪРВИЯ СЕЗОН ИГРАЯ ИГРАТА ТАКА ЧЕ ЗА РЕАЛНА ПРЕЦЕНКА МОГА ДА ГОВОРЯ АЗ !!!И не тази игра не се вкарват пари от страна на собствениците а само се прибира няма промени по геймплея от минимум 4,5,6 години ..кво РАЗВИТИЕ очаквате хора като Игнатов вкарват по 2000 евро в сезон собствениците могат само да си го местят от левия в десния те ако трябва да правят изменения трябва да си наемат комп специалист който надали би говорил с тях за заплата под 2000 лева а самите подобрения също струват пари .н.

NQKAVTAM_93

 • Публикации: 148
 • Репутация +0/-0
Re: Последно
« Отговор #8 -: 19/04/2018 05:09:09 pm »
ПОПРАВКА АЗ СЪМ ПРЕДИ 99%, ОТ ВСИЧКИ ВИ ОТ ПЪРВИЯ СЕЗОН ИГРАЯ ИГРАТА ТАКА ЧЕ ЗА РЕАЛНА ПРЕЦЕНКА МОГА ДА ГОВОРЯ АЗ !!!И не тази игра не се вкарват пари от страна на собствениците а само се прибира няма промени по геймплея от минимум 4,5,6 години ..кво РАЗВИТИЕ очаквате хора като Игнатов вкарват по 2000 евро в сезон собствениците могат само да си го местят от левия в десния те ако трябва да правят изменения трябва да си наемат комп специалист който надали би говорил с тях за заплата под 2000 лева а самите подобрения също струват пари .н.

Кога стартира играта? Кой беше първият сезон ? Кой го спечели ? Коя банда беше фактор ?

Надявам се да знаеш отговора ! Приятен ден  :)

Бай Вътьо

 • Публикации: 1521
 • Репутация +19/-13
Re: Последно
« Отговор #9 -: 20/04/2018 07:25:32 pm »
Аз влизам след работа да си разцъкам ей така - да разпусна малко. Не ме влече както преди 10 години, нормално. Това, което каза ОбичамРусиКаки си е много правилно - едно време тази игра беше бум в интернет пространството, преди нея съм играл други 3 браузър игри и нито една не се доближаваше до нея, имаше хиляди активни играчи, но тези играчи пораснаха, създадоха семейства, а новото поколение просто не харесва този вид игри, при наличието на стотици алтернативи и доста по-добри игри е нормално. За някои неща имат вина и бивши членове на екипа, разбира се, но нито те са част от играта, нито онези, които я харесваха и играеха с огромен интерес. С това, че играта била прекалено скъпа не може да се мине, тъй като е имаше хиляди и когато беше доста по-скъпа от сега. От време на време се връща някой от старите, но активността е под всякаква критика, няма как всичките да се върнат накуп, нормално и никой да не се задържа. Днешно време играем предимно тези, които я използваме да разпуснем малко, когато имаме свободно време и няколко вманиачени типчета, които се чудят в коя ноздра да си бръкнат по цял ден. Единствената интрига е между бандите, които са играли последните години, няма нови попълнения, няма нови банди, все същите сме с нови никове. Дори играчи няма, тези, които бяха добри отдавна не играят, нормално, тук няма значение кой какъв е, рано или късно бива оплюван по възможно най-гнусните начини. Играем си на прееби другарче. От кога стана фактор това кой колко бана е изял през сезона? Или кой колко време е бил лидер на дадена банда? Влизаме тук, за да пуснем детето в нас на свобода, селенията, простотията и какво ли още не.

Нов играч влиза и вижда как цялата сбирщина простаци в България се струпала на едно място да си хвърля пумията и бяга, файда никаква да остава.
Ден след ден живота си минава с бърза скорост, всичко си отива, друго остарява.. Обръщаш се назад и поглеждаш, след това се плашиш че нищо хубаво не виждаш.. Замисляш се за миг "Бог ми прощава " и тази мисъл, знам, те успокоява.. Но въпреки това сълзите са в очите ти, усещаш натежал е камъка в гърдите ти.. Продължаваш да вървиш по мъгливата алея, устремен към края и на нея, мъглата става гъста и те задушава, опитваш се да дишаш, но не ти се получава.. След още крачка си вече на земята.. Оглеждаш се за някой, да те извади от лайната.. Искаш времето назад да върнеш, но не можеш.. Нямаш сили сам да си помогнеш..

Christian

 • Публикации: 143
 • Репутация +0/-0
 • когато не можеш да се сетиш кво да напишеш
Re: Последно
« Отговор #10 -: 21/04/2018 12:11:57 am »
Не съм запознат с политиката на Антон Праматов, просто не ме интересуваше, но наистина беше по-добре. Но колко интересни неща премахнаха от играта ? Тези неща които носеха и кеф да играеш и наистина беше по разнообразно ? Става дума за частните казина, банди без щаб, търговия между членове на бандата, на всичкото отгоре добавиха и тази простотия с тия проучвания за които наистина трябва заплатата ти да превишава 1500 лв. за да можеш да си позволиш евентуално наем, разходи за храна, гориво за колата, телефон интернет, а и да отделяш пари за мафията + времето което отделяш за тези глупости ? Една проста сметка показва, че дори и с 50-100 лв не можеш да станеш кой знае какъв производител, а това убива доста от желанието на играчите. За какво премахнаха и врътките с котрабандиста ? Сега това е една опция в играта от която не можеш да спечелиш нищо, че дори напротив, трябва да плащаш като луд за някви си оръжия които след 6 нива вече не ти трябват. Не съм играл от 2 години но си спомням че едно смс-че от 4.80(които са 60 кр, може и да бъркам) няма да ти стигне да купиш нужните оръжия , пистолет и кола ако си над 50-60 ниво. Моето мнение е, че играта е превърнаха във една голяма бездънна яма, и ако не си плащаш поне по 200 лв само си мечтай за нещо интересно. Махнаха и бойния клуб заради измами, еми така е. За какво просто не го поправихте ? По лесно е ''бъгаво е, дай да го спрем''. Е ЗА ТОВА ИГРАТА ВЕЧЕ НЕ Е ИНТЕРЕСНА !!!

Бай Вътьо

 • Публикации: 1521
 • Репутация +19/-13
Re: Последно
« Отговор #11 -: 21/04/2018 04:03:03 pm »
Казината всички знаем защо бяха премахнати - казинарите печелеха на гърба на играта като продаваха кредити под масата. Това разбира се не е в полза на фирмата и друго решение нямаше, ходи доказвай, че играч 1 не дава 2000 кредита на играч 2, ей така, за да му помогне. Бойния го спряха, не защото е бъгав, а защото твърде много хора се възползваха от него. В еврото също е бъгав, но си върви? Просто не прекаляват така, както прекаляваха тук.
Имаше хубави неща, които премахнаха, но има и неща, коите е хубаво, че премахнаха. Едното за сметка на другото. В интерес на истината играта не е така интересна, откакто няма вариант да губиш респект/показатели. От версия 2.0, играта се превърна в нещо, което бързо омръзва. Каквото и да правиш, катериш нагоре само, бият те и печелиш дори, не губиш. Ако искаш да играеш за място си задължен да биеш 24/7 онлайн играчи, това отнема страшно много време и ей сега през топлите месеци, тия, които са се забили да играят за място ще гледат топлото време, плажовете и пичките само през прозореца, по телевизията или на снимки във фейса, ако им остава време да погледнат фейса дори. С добавянето на картите в играта се обезсмислиха някои неща като гърменето на друг играч, ареста без подкуп, с добавянето на това да се виждат показателите на играчите в боевете с банди се обезсмисли шпионина, направена е играта да си седиш 24/7 онлайн и да ти е през уя. Агенти през 6 часа, куести през 12, един нормален човек, ходещ на работа, автоматично изпуска 50% от дневните неща минимум. Ако не вляза сутрин преди работа, бия веднъж дневно, правя агенти веднъж дневно, правя и куестите веднъж. Игра, силно обвързана с наливане на реални пари и много свободно време.

От друга страна направиха картите за интелект, сила и битки от контрабандиста да се купуват с връзки, в началото тези карти бяха с кредити. Махнаха изискването на връзки да се пишем в задачи, добавиха щабовете, добавиха по-различни битки с банди, които изискват активни играчи. Увеличиха максималните изисквания за боеве с банди, за да не стои 1 човек с 3 тийма нон-стоп и да си прави 24/7 сам задачи. Добавиха офлайн бой, няма да ти преливат точките за битки. Направиха един игрален ден да е равен на един реален, преди един игрален ден беше 6 реални часа.

Общо взето са добавяли хубави неща, но и не чак толкова, както са и премахвали такива.
Ден след ден живота си минава с бърза скорост, всичко си отива, друго остарява.. Обръщаш се назад и поглеждаш, след това се плашиш че нищо хубаво не виждаш.. Замисляш се за миг "Бог ми прощава " и тази мисъл, знам, те успокоява.. Но въпреки това сълзите са в очите ти, усещаш натежал е камъка в гърдите ти.. Продължаваш да вървиш по мъгливата алея, устремен към края и на нея, мъглата става гъста и те задушава, опитваш се да дишаш, но не ти се получава.. След още крачка си вече на земята.. Оглеждаш се за някой, да те извади от лайната.. Искаш времето назад да върнеш, но не можеш.. Нямаш сили сам да си помогнеш..

vico81

 • Публикации: 77
 • Репутация +0/-0
Re: Последно
« Отговор #12 -: 21/04/2018 05:30:26 pm »
След доста време игра което имам тук съм се убедил че тук промяна към добро няма да има никога и причината е само една .... всеки който дава и 1 лев за това тук подкрепя точно този вид който има играта в момента и нищо повече ....не купува спомени които е имал тук така че не може да ги върне не купува и надежди за да разчита на нещо по добро в бъдеще ...той плаща точно за това което получава и продължава да го получава точно такова и единствения начин някой да се сети че тук има хора все още е да се спре кранчето и играта или да умира или да се прероди а не да се поддържа тука да гние с години в които бъг и измама са нормалният начин на игра ... докато се купуват гнилите домати никой няма да докара тук пресни и хубави !

ОбичамРусиКаки

 • Глобален модератор
 • *****
 • Публикации: 5275
 • Репутация +35/-35
 • thunderr123
Re: Последно
« Отговор #13 -: 21/04/2018 11:45:03 pm »
Не съм запознат с политиката на Антон Праматов, просто не ме интересуваше, но наистина беше по-добре. Но колко интересни неща премахнаха от играта ? Тези неща които носеха и кеф да играеш и наистина беше по разнообразно ? Става дума за частните казина, банди без щаб, търговия между членове на бандата, на всичкото отгоре добавиха и тази простотия с тия проучвания за които наистина трябва заплатата ти да превишава 1500 лв. за да можеш да си позволиш евентуално наем, разходи за храна, гориво за колата, телефон интернет, а и да отделяш пари за мафията + времето което отделяш за тези глупости ? Една проста сметка показва, че дори и с 50-100 лв не можеш да станеш кой знае какъв производител, а това убива доста от желанието на играчите. За какво премахнаха и врътките с котрабандиста ? Сега това е една опция в играта от която не можеш да спечелиш нищо, че дори напротив, трябва да плащаш като луд за някви си оръжия които след 6 нива вече не ти трябват. Не съм играл от 2 години но си спомням че едно смс-че от 4.80(които са 60 кр, може и да бъркам) няма да ти стигне да купиш нужните оръжия , пистолет и кола ако си над 50-60 ниво. Моето мнение е, че играта е превърнаха във една голяма бездънна яма, и ако не си плащаш поне по 200 лв само си мечтай за нещо интересно. Махнаха и бойния клуб заради измами, еми така е. За какво просто не го поправихте ? По лесно е ''бъгаво е, дай да го спрем''. Е ЗА ТОВА ИГРАТА ВЕЧЕ НЕ Е ИНТЕРЕСНА !!!

Не бих казал че е нужно да вкарваш каквито и пари да е в играта, за да ти е интересен самият gameplay. Особено в самото начало има доста места от които можеш да направиш добра сума кредити и да се издържаш с тях, взимайки в предвид ниската цена на кредита. Отделно не знам от кога играеш играта, но бих предположил че е от скоро... не си стар играч съдейки по начина по който говориш спрямо играта в момента на фона "преди". Не знам какво общо има това с оръжията над 50-60 ниво което спомена, но ти гарантирам че не е така. Скъпи са оръжията само за топ нивата, и под скъпи имам в предвид вариращи от 20 до 30 кредита бройката, което е напълно нормално. Ако си решил да играеш в топ позициите, трябва да можеш и да отделяш необходимите ресурси за играта... За сметка на това пък има начин с който да играеш без ученик и играта да ти излиза доста по-евтино от страна на цена на въоръжение... Варианти има, стига да ги търсиш. Относно това което спомена за проучванията до определена степен е така, но не напълно. В момента фабриките са доста болна тема взимайки в предвид последните месеци и проблемите които създадоха не веднъж, но все пак не мисля че е толкова скъпо да станеш производител и да можеш да избиеш инвестираните ресурси в следствие на което. Бих казал че проблема на фабриките в момента и на производителите е че реално няма толкова играчи, които реално търсят въпросната стока. За това определяте играта скучна - защото просто няма достатъчно играчи към момента. Тази игра не е създадена и измислена за 80 онлайн потребителя, а за 10 пъти повече. Абсолютно всичко около нея се базира на активни играчи, които за жалост в момента са в дефицит.

Относно това което каза Додо - съм съгласен на доста голяма степен. Доста неща се добавиха с годините, които направиха важни опции буквално безсмислени, и точно това противоречие бих казал че уби интереса на играчите към играта. Но същевременно доста нови и интересни неща бяха добавени... И все още могат да се добавят иновативни неща, далеч не съм казал че е невъзможно, не е в това проблема... въпроса е дали реално си заслужава. Всеки би си задал този въпрос ако реално търси бизнес в който иска да инвестира пари, ресурси, работна ръка и пр. На повечето от вас ви е струва като детска игра - днес ще направя игра, утре ще направя приложение... далеч не стават така нещата, особено ако имаш фирма и екип от хора зад себе си. Ако всеки се втурваше с главата надолу в такива бизнес идеи и предположения, нямаше да има абсолютно нищо...

И пак казвам, бих искал играта да възвърне ако не старата си активност, поне част от нея, за да може просто да е по-интересно за играчите... Но далеч не знам как може такова нещо да стане.

Christian

 • Публикации: 143
 • Репутация +0/-0
 • когато не можеш да се сетиш кво да напишеш
Re: Последно
« Отговор #14 -: 22/04/2018 01:17:49 am »
Играя играта официално от 2013 година лято-есен, после 2015-2016 може да се каже една година активност, но рега ми е не помня дали беше през 2008 или по рано но съм играл за по месец, два (до 2013 по активно) сега обратно към темата.
Много еднообразно става всеки да играе без ученик. Мисля, че във всички други онлайн игри опит и нива се качва с еднаква скорост и не зависи от спец. предмети и др. Тоест с присъствието на това умение не е нещо ''много яко'' защото не е коректно спрямо с други играчи, които цял сезон качват нива, а накрая някъв 90 ниво 5-10г респект да те мине като бързия влак, rampage_nigga-та беше писал по тая тема във форума.
''Не знам какво общо има това с оръжията над 50-60 ниво което спомена, но ти гарантирам че не е така.''Може да не съм се изразил ясно, че не си ме разбрал какво точно се опитвам да кажа със стоките на коли оръжия кучета при контрабандиста и техните цени. Ако човек 20-30-40-50 и нагоре ниво реши да си купи ''специално'' куче или кола от контрата, той трябва да си плати доста солено защото там стоките за някво си мижаво пежо (което е със ''звездичка'') трябва да плати около 20 кредита, което като се сравни с цената на смс-а , това прави 2.40лв. а именно това пежо е за доста малко ниво, а със скоростта с която се качва нивото излиза, че ако го купи сутринта например, на обяд вече ще има ниво за следващата кола по висок лвл и отново трябва да си плати дори повече от смс 2.40 = 4.80 лв. за броени часове. И пак казвам, че това е за доста нисък левел, да не говоря ако решиш да си купуваш други коли и пистолети примерно от контрата, тогава се стига и до 60 (нагоре) кредита бройката. И ако в този момент си кажеш: на черния пазар има доста по-евтини, то невинаги има, ако искаш да си по-добър играч.